2021. szeptember 30. 10:38 - Lóczi Dóra

Aktualitások az úszó egyesületnél

A Tótkomlósi Úszó Egyesület eredményeiről, versenyeiről beszélgettünk Juhász Tamással.

214715501_2937906476488452_1928458475989994478_n.jpg

Szerencsére úgy alakult a járványhelyzet, hogy részt tudtatok venni az országos bajnokságon. Hogy sikerült?

Úgy gondolom, hogy egészen jól, a várakozásnak megfelelően sikerült. Amit beterveztünk, azt megvalósítottuk. Három bajnokságon vettünk részt, a legkisebbekkel voltunk egy régióson, ott érmek is születtek, Varga Attila hozott arany, ezüst és bronzérmet, Darnai Sebestyénnek sikerült 4., 5., 6. helyezéseket elérni, ezek elég értékes helyezések, ha azt vesszük alapul, hogy három régió volt összevonva, és a mi régiónk az egyik legerősebb, országos szinten. Úgy gondolom, hogy szégyenkezni valónk nincsen. Acsai Lilla volt még ezen a bajnokságon, neki is sikerült arany és ezüstérmeket összegyűjteni.

Milyen további versenyeken vettek még részt úszóink?

A másik két országos bajnokságról is beszámolnék, a nagyobbaknál Hajdú Boglárka két döntőt úszott, 6. helyezéseket ért el, erre az eredményre számítottunk is. Ami kellemes meglepetés volt még, az Fehér Nóra, aki például 400m-es gyorson 20. legjobb idővel érkezett és egy nagyon szép döntőt úszott 8. hellyel és 1500m-en egy 9. helyet csípett el. Ezen kívül úszott még más számokban is, és mindenhol az egyéni legjobbját meg tudta úszni, de ez igaz szinte minden gyermekre. A legidősebb korosztályban Pálfi Lilian indult 200 mellen, ő is nagyon ügyesen helyt állt.

Ezen kívül még milyen versenyek voltak?

Volt egy nagyon pici lazításunk, majd augusztus második felében elkezdtük az edzéseket. Most szeptemberben voltunk Orosházán versenyezni, és amire még készültünk, az a szeptember 20-án tartott Diákolimpia, ahol minden gyerek nagyon ügyes volt, szinte mindenki bekerült a megyei döntőbe.

Láttuk, hogy nagyon sok érem született itt is, és a rossz idő ellenére nagyon lelkesek voltak a gyerekek. Mi lesz ennek a folytatása?

Amennyiben a járvány engedi, és nem lesz lezárás, akkor február-márciusban le kell úszni a megyei döntőket. Aki a döntőben első, az megy tovább az országosra. Én úgy látom, hogy két gyereknek van reális esélye arra, hogy országos döntőt tud úszni, Acsai Lilla és Hajdú Bogi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr8616704758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása