2021. augusztus 10. 14:58 - Lóczi Dóra

Az ünnepi hétvége programjai

Szathmári-Nagy Nikolettával a Tótkomlósi Művelődési Központ és Városi Könyvtár vezetőjével a közelgő Tótkomlósi Napok programjairól, illetve egyéb aktualitásokról beszélgettünk.


Javában zajlanak az előkészületek az augusztus 20-i programokra, és talán most már ki is jelenthetjük, hogy ez a rendezvény az idén megrendezésre kerülhet.

Igen, örömmel tájékoztatom a lakosságot, hogy hetek óta intenzíven készülünk a megrendezésére, sőt mondhatom, hogy már az előző évben elkezdődtek ezek a folyamatok, csak sajnos a járványhelyzet végül mindent felülírt. Most két napba besűrítettünk mindenféle szépet, és jót, kultúrát, gasztronómiát és szórakoztató programokat, hogy mindenki megtalálhassa a magának kedvezőt.

Egy kicsit konkrétabban, milyen programok várják majd a tótkomlósiakat és az ide látogatókat?

Vannak hagyományos programjaink, mint például a zenés ébresztő, a zenekar részéről 20-án, vagy az ünnepi megemlékezések, istentiszteletek és ebbe a sorba még beletartozik az ünnepi testületi ülés is, amit hagyományosan a Város Napján szoktunk megtartani, de akkor a pandémia miatt sajnos nem volt rá lehetőség. Ezt most pótoljuk. Így sor kerülhet a Pro Urbe-díj, és a Tótkomlós Ifjú Tehetsége díj hivatalos átadására is. Megrendezésre kerül a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar templomi koncertje, és a Szlovák Gasztronómiai Nap is 21-én. Ez utóbbi a megszokottól eltérően ezúttal a Ligetben lesz. Kiállítás is lesz a Természet Házában, Szokolay Dongó Balázs képeiből . Ezen kívül helyet kap a programok között egy könyvbemutató is. Nyitva lesznek a gyűjteményeink is, amelyek a két nap során ingyen látogathatók. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó programunk valószínűleg a 20-án este színpadra lépő Magna Cum Laude zenekar koncertje lesz, amire szeretettel várunk mindenkit! Az előző bejelentéssel ellentétben nem lesz szükség védettségi igazolványra sem, így valóban bárki ellátogathat erre a programunkra is!

Ha már a kulturális programokról beszélünk, akkor bizonyára a lakosság figyelmét felkeltette, hogy egyre több alkalommal várják különböző rendezvények, a kultúra iránt érdeklődőket. A TÉR-ZENE program keretében milyen műsorokat láthatnak ezt követően a komlósiak?

A TÉR-ZENE programról azt kell tudni, hogy 2018-ban indult a program azzal a nem titkolt céllal, hogy minél szélesebb körben megismertesse a komoly- és népzenét az érdeklődőkkel. Ezen a szombaton, augusztus 14-én a Talléros zenekar érkezik hozzánk, akik népzenét játszanak, a következő alkalomra pedig augusztus 28-án kerül majd sor, amikor pedig Szokolay Dongó Balázst és Woodoo papát látjuk vendégül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr516655870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása