2021. június 09. 08:59 - Lóczi Dóra

Enyhülnek a járványügyi intézkedések

Május végén enyhítések kerültek bevezetésre a vírushelyzet tekintetében. Zsura Zoltán János polgármesterrel az aktualitásokról beszélgettünk.

blog_2021_06_4.jpg

Jó hír, hogy egyre ritkábban kell beszélgetnünk a vírushelyzet kapcsán polgármester úrral, és most is egy kedvező változásról számolhatunk be, hiszen május végén több enyhítés került bevezetésre.

Hála Istennek érezzük település-szinten is, hogy talán enged az a pandémiás szorítás, ami az elmúlt hónapokban az életünket nehezebbé tette. Teljes mértékben azért még nem oldották fel azokat a szigorításokat, amiket a
koronavírus tombolása idején kellett bevezetni. Jó hír, hogy egyre több mindent lehet, és szabad csinálni, például a szabadtéri sportolási lehetőségek teljes mértékben megengedettek. A bevásárlásokat illetően viszont tudni kell,
hogy a boltokban még mindig kötelező a szájmaszk előírásszerű használata. A könnyítések jellemzően a rendezvények terén érzékelhetők, temetésen most már korlátlan létszámú hozzátartozó lehet jelen, ezen kívül az esküvők és lakodalmak is korlátozások nélkül megtarthatók.

Jó hír, hogy kinyithatták kapuikat az önkormányzat intézményei is, például a Rózsa Fürdő és a Szociális Szolgáltató Központ.

Igen, a Szociális Szolgáltató Központ pandémiás helyzetben hozott szigorításait feloldottuk, ami azt jelenti, hogy a bentlakásos intézményünkbe, bizonyos korlátok között ugyan, de bemehetnek hozzátartozók. Elindult végre a nappali ellátás is, ami hónapok óta úgy működött, hogy a gondozónők házhoz mentek, hogy biztosítani tudják a gondozottak ellátását. A Rózsa Fürdő is megnyitotta kapuit, és jelen pillanatban, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal az a fürdőt korlátozás nélkül látogathatja.

Nagyon vártuk a gyermeknapot, és titkon bíztunk benne, hogy már kötöttségek nélkül tudjuk látogatni a megszokott rendezvényeket. Sajnos nem így lett, de Tótkomlós Város Önkormányzata igyekezett azért egy kicsit kedveskedni a gyerekeknek.

Tavaly kaptunk kritikákat, amiért nem mertünk rendezni gyermeknapot a bizonytalan járványügyi helyzet miatt. Az idén sem volt egyszerű a helyzet, hiszen mi már ezelőtt egy jó másfél hónappal, összeültünk egy stábbal, akikkel megterveztük, hogy milyen formátumban rendezzük meg a gyereknapot. El kell mondanom, hogy sokkal nagyobb rendezvényt szerveztünk, mint amire sajnos végül sor kerülhetett. Azt reméltük, hogy sokkal gyorsabb ütemben kerülnek bevezetésre a könnyítések, de nem így történt. Még az utolsó nap is jött ki egy rendelet, ami miatt módosítani kellett a rendezvény lebonyolítását. Terveink szerint a ligetben lett volna egy zenés előadás, ami sajnos az időjárás bizonytalansága miatt végül a Művelődési Központ színház termében került megrendezésre. Egy nagyon színvonalas előadást láthattunk a Zabszalma zenekar előadásában. Nem túl nagy létszámú közönség gyűlt össze, de aki ellátogatott, az nagyon jól érezte magát. Én is jelen voltam, és ajánlom mindenkinek, hogy ha esetleg a jövőben még visszatérnek hozzánk, akkor érdemes őket meghallgatni, nagyon jó a műsoruk. Gondolkoztunk még valami meglepetésen a gyerekek számára, és az egyik pedagógusunk vetette fel azt az ötletet, hogy valamilyen utalvánnyal kedveskedjünk nekik. Így került sor arra, hogy egy 700,-Ft-os utalványt juttattunk el minden kisgyerek számára, melyet a helyi cukrászdákban, fagyizókban lehetett beváltani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr316586736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása