2021. május 20. 10:54 - Lóczi Dóra

Tavaszi aktualitások a Komlós Településszolgáltatási Kft-nél

A Komlós Településszolgáltatási Kft ügyvezetőjével, Czuczor Attilával a Rózsa fürdő aktualitásáról, illetve a Kft. egyéb tevékenységi köreiről beszélgettünk.

czuczor_2_01.jpg

A Rózsa Fürdőben is bizonyos változások, enyhítések várhatók. Mikortól örülhetnek ennek a fürdő vendégek, és melyek lesznek ezek?

Igen! Kormányunk a 4 millió oltás elérése után bejelentette, hogy május 1-től a fürdők fogadhatnak vendégeket. Ehhez bizonyos közegészségügyi feltételeket biztosítanunk kell. Ha mindent abszolválunk, akkor ez május 14-én biztosítva lesz, és onnantól várjuk a vendégeket szeretettel a fürdőbe. Itt szeretném hangsúlyozni, hogy kizárólag a Magyarországon kiadott védettségi igazolvánnyal rendelkezők jöhetnek be 18 év felett. A 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be a fürdő területére.

Milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe most így első lépcsőben? 

A beltéri egységgel kezdjük a nyitást, tehát a 25 m-es medence, az aroma barlang, a merülő medence, a szaunák és a gőzkabin vehető igénybe, és körülbelül egy hét múlva, tehát Pünkösd idejére kinyitjuk a külső medencéket is reményeink szerint.

Folynak az előkészületek. Milyen munkálatokat végeznek jelenleg?

Jelenleg folyik a fertőtlenítés, a medencék vizének a leürítése, a megfelelő higiéniai állapotok biztosítása, de nem megkerülhető a burkolatok javítása sem. A kinti medencéknél ez a legsarkalatosabb pont, hogy a burkolatok rendben legyenek.

A tavasz folyamán a különböző projektek kapcsán a városüzemeltetésnek is igen komoly feladatok jutottak. Melyek voltak ezek?

A kerékpárút befejező munkálatait elvégeztük, a füvesítés és tereprendezés rendben van. Két helyen vannak még javításra szoruló területek. Részben az átereszeknek az újra leépítése, tisztítása, illetve lesz egy burkolatjavítás, amit el kell végeznünk a közeljövőben. Ezt majd külső vállalkozó segítségével illetve a projekt kivitelezőjének a segítségével fogjuk megoldani.

A lakosság örömmel tapasztalta, hogy több helyen történt ároktakarítás is. Ezt mi tette szükségessé?

Leginkább a tavaszi nagy esőzések, illetve a kerékpárúthoz kapcsolódóan a vízelvezetés biztosítása. Próbáltuk felmérni azokat a pontokat, amelyek már többször problémát jelentettek, ezekre megpróbálunk a későbbiekben jobban odafigyelni.

Szintén a tavaszhoz kapcsolódik, hogy nő a fű, és nyírni kell. Milyen ütemben halad ez a munka?

Május első napjaiban elkezdtük a parkoknak, utcarészeknek a rendbetételét. Az áprilisi csapadéknak hála, jól megindult a fű, úgyhogy ebben a hónapban folyamatosan lesz ezzel munka, de a fűnyírás mellett a virágosítást is elkezdtük. 

Igen, ebben a tekintetben milyen stílusra számíthatunk idén?

Körülbelül 3500 tő virág került ki a város, különböző pontjaira. A stílust nem tudom megmondani, de nagyon szép egynyári virágaink vannak, ezek nemrégiben érkeztek, részben Orosházáról, részben pedig Szlovákiából. Múlt héten pedig egy elég nagy kontingens muskátli érkezett, amik a kandeláberekre kerültek fel, és szépítik környezetünket. Én úgy gondolom, hogy színes, látványos virágosításban tudtunk most részt venni. Szeretnénk ezt az állapotot megőrizni és folyamatosan gondozni.

Van kapacitása a Kft-nek arra, hogy ezeket a virágokat folyamatosan locsolják és ápolják?

Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. Igyekszünk úgy szervezni a munkánkat, hogy erre legyen kapacitásunk.

Szintén a Komlós Településszolgáltatási Kft. kompetenciájába tartozik a Komló Szálló épületének felújítása. Itt milyen munkák zajlanak? 

Nagyjából az 50%-os műszaki készültséghez közeledik az épület állapota. A felújítás egyik leglátványosabb eleme most zajlik. A palaborítás lekerült, és egy új héjalást kap majd a szerkezet. Most a tető lécezésének a fázisában tartanak, utána következik a cserepezés, ami nagyon szépen kiemeli majd az épület nagyságát és szépségét. Ezzel kapcsolatban talán az a legfontosabb, amit kiemelnék, hogy a kivitelező nagyon-nagyon jól halad, de közben odafigyel arra, hogy a műemlék jellegű épület tulajdonságait megőrizve, precízen és pontosan végezze a munkáját. Úgy gondolom, hogy nagyon jó választás volt a KomlósBau Kft.

A minőség mellett a munka üteme is megfelelő mértékben halad?

Igen, nagyjából 1-1,5 hét előnyben vagyunk, függetlenül attól, hogy milyen időjárás volt itt a tavaszi időszakban. Én úgy látom a projekt műszaki oldalát tekintve, hogy nem várható időbeli csúszás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr6316566758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása