2021. július 01. 11:41 - Lóczi Dóra

Kirándult az Idősek Klubja

Az újranyitást követően, ismét látogatható az Idősek Klubja is. A gondozottak nagyon örülnek, hiszen jó újra társaságban lenni, beszélgetni, találkozni az ismerősökkel. A klubtagok már régóta szerettek volna ellátogatni a kápolnához. A kirándulásra végre sikerült sort keríteni.

blog_1.jpg

Hogyan sikerült a kirándulás?

A Nagykopáncsi Árpád-kori kápolnát látogattuk meg. Nagyon régen terveztük már. Tavaly pünkösdkor szerettünk volna elmenni, de a pandémia keresztülhúzta a tervünket.

Mivel töltötték a délelőttöt a tagok?

Reggeli után indultunk, amikor még nem volt annyira meleg. A kápolna körül gyönyörű a környezet, hatalmas fák árnyékolják be, így nem volt túlságosan melegünk, és nagyon jól érezték magukat az időseink. Alpolgármester úr egészen az Árpád-kortól kezdve mesélt nekünk a templom történetéről, utána volt egy kis megvendégelés. Kalácsot, és limonádét fogyasztottunk, majd körbejártuk a kápolnát kívül és belül is. Végül egy közös imádsággal zártuk a programot.

Gondolom, nagyon fontos, hogy lelkiekben is támogassák az időseket, a gondozás mellett. Erre is nagyon jók az ilyen alkalmak.

Nem véletlenül írja elő a szakmai program és a törvény az idősek mentális jólétének támogatását. Egy ilyen kirándulás, amikor elhagyjuk az intézményt, lelki feltöltődést jelent a számukra.

Ha jól tudom nagyon kevesen jártak még itt ezelőtt a kirándulás előtt?

Igen, néhány fő kivételével senki nem látta még a kápolnát, úgyhogy nagyon tetszett nekik, és boldogan mondták utána, hogy legközelebb is velünk tartanak majd.

Van egyfajta „csapatépítő” jellege is egy-egy ilyen programnak. Talán a gondozók és gondozottak kapcsolata is közvetlenebbé válik utána.

Mindenképpen, hiszen egy kicsit kiszakadunk a hétköznapokból, a megszokott környezetből, ahol monoton tesszük a dolgunkat. Nekünk, dolgozóknak is feltöltődést jelent egy ilyen alkalom.

Van-e további terv, hová szeretnétek még elutazni?

Lőkösházára szeretnénk elutazni a Bréda kastélyba egy kis fényjátékot nézni velük, ez is jó ideje tervben van. Remélem, hogy a közeljövőben erre is sort tudunk keríteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr1216609892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása