2021. június 01. 09:07 - Lóczi Dóra

Aktualitások a bölcsődéből

A bölcsőde a vírushelyzet alatt is működött, és fogadta a legkisebbeket. Hajduk Lászlóné intézményvezetővel beszélgettünk.

blog_2021_05_8.jpg

Hogy sikerült megoldani a pandémia legnehezebb időszakát itt a bölcsődében?

A szigorú járványvédelmi szabályok a pandémia időszakában a szülők fegyelmezettségével nem volt probléma. Mind a szülők, mind a dolgozók betartották az előírt szabályokat. Előzetesen széleskörű tájékoztatást kaptak az újonnan behozott intézkedésekről. A veszélyhelyzet még mindig tart, így a szülők továbbra sem jöhetnek be az intézménybe. Ez alól kivételt képeznek a beszoktatós gyerekek szülei, hiszen őket nem választjuk el egymástól. Itt szeretném megköszönni a szülők hozzáállását, hiszen megértően fogadták a szigorú szabályokat.

Milyen jelenleg a bölcsőde kihasználtsága?

Az elmúlt egy évben nem volt 100%-os a bölcsődei kihasználtságunk. Jelen pillanatban is van három szabad helyünk. Nem tudom pontosan, hogy ennek mi lehet az oka. Sejtésem szerint a pandémia, illetve az, hogy évek óta csökkenő tendenciát mutat a születések száma Tótkomlóson. 

Milyen fejlesztések voltak az utóbbi időben, és milyen tervek vannak a jövőben?

A tavalyi évben sikerült a négy csoportszobánkat belső játékokkal bővíteni, illetve konyhai eszközöket is beszereztünk. A nyertes pályázatunkban a konyhai felszerelés szűkös volt, így bővítenünk kellett. A következő célunk a kültéri játékok bővítése.

A gyerekek számára nagyon fontos a szép és szeretetteljes környezet, és nagyon szép dekorációkat láthatunk itt a bölcsiben.

A dekorációt a dolgozók készítik, illetve a gyerekek munkáival díszítjük a falakat. Az anyák napi ünnepségünk is elmaradt sajnos, ahogy szinte minden más rendezvényünk is. Csak zártkörűen, a gyerekekkel tudtunk ünnepelni.

Nagyon üde színfolt volt, hogy a bölcsisek részt vettek a tánckihívásban, és a kollektíva együtt táncolt a picik legnagyobb örömére.

Igen, úgy gondoltam, hogy a szürke hétköznapokból szeretném egy kicsit kizökkenteni a dolgozókat. Partnerek voltak ebben, aminek nagyon-nagyon örültem, és a gyerekek is nagyon élvezték minden pillanatát. Sok időt és
munkát fektettünk bele, de meglett az eredménye, úgyhogy ezúton is köszönöm szépen a dolgozóknak!

A bölcsődében is hamarosan itt a ballagás. Hány gyermek megy óvodába az idén?

Az idén 22 gyermek megy óvodába. Nagyon tervezzük, hogy a ballagást szabad téren tartjuk meg, reméljük sikerül. Itt is üzenem minden kisgyermekes szülőnek, hogy a bölcsőde szeretettel várja őket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr516578716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása