2021. június 18. 11:57 - Lóczi Dóra

START munkaprogram

A START munkaprogram keretén belül elvégzett munkálatokról beszélgettünk Czuczor Attilával, a Komlós Településszolgáltatási Kft ügyvezető igazgatójával.

blog_2021_06_1_1.jpg

A Komlós Településszolgáltatási Kft tevékenységéhez kapcsolódik a START munkaprogram is, ennek keretén belül több helyen is járdaszakaszok újulnak meg. Melyek ezek?

Két nagy START munkaprogram van most a Komlós Településszolgáltatási Kft. berkein belül, a szociális jellegű és a helyi sajátosságokra épülő START munka. A szociális jellegűnél vannak olyan folyamatos munkáink, ami megújítja azt az életteret, ahol a tótkomlósiak élnek. Az egyik ilyen a járdaépítés, ami most jelenleg az Aradi utcát érinti. A Tompa utca és a Kölcsey utca között haladunk. Ez egész évre egy nagyjából 600 méteres járdaszakasznak a kiépítését illetve részbeni megújítását jelenti. Ebben a Kft. szakmai irányítói szerepet lát el, és próbálja koordinálni ezt a tevékenységet, hogy az a legjobb minőségben és legszebben készüljön el az ott lakók számára is.

Több szakaszban megújult az Erzsébet liget is. Itt milyen munkálatokat végeztek el a dolgozók?

A színpad és a hátsó teherbejárat újult meg egy murvázott útszakasszal, nagyjából 300 méteren, szegélykövekkel, és megújítottuk ennek a környezetét is. Ez elér egészen a színpadig, ahol pedig egy új előtét falat építettek a kollégák a régi helyére. Ez segíti azt, hogy az ottani rendezvények megfelelő háttér előtt tudjanak majd zajlani. Úgy gondolom mindenképpen hasznos volt mindkét munka elvégzése. Élettel telibb és jobb lett ez által a liget kialakítottsága.

A Komlós Településszolgáltatási Kft. dolgozóinak igen sok munkája van most, hiszen folyamatosan zajlik a fűnyírás. De vannak olyan területek, amelyek kimaradtak, és nem véletlenül történt ez így.

Valóban több terület is kimaradt. Az április az egyik leghűvösebb és legcsapadékosabb volt az előző évekhez képest, ezt a növényzet is megérezte. Nagyon szépen elkezdtek nőni a füvek és különböző növények, ennek egy részét, ami a településen belül van. A lakosok is tapasztalhatják, hogy folyamatosan karbantartjuk, gondozzuk, vágjuk. Vannak olyan területek, amelyeket szándékosan a természet kegyeire bíztunk, ezek az úgynevezett méhlegelők. Több fajta növény jelenik meg ezeken a területeken, és tényleg a természet közeli állapot visszaállításán volt a hangsúly.

Mely területeken találkozhatunk ilyen részekkel?

A város két szélén találhatók ezek a szép nagy és látványos területek. Főleg amikor a különböző növények egyszerre virágoznak, és ténylegesen méhrajok veszik őket körbe.

Gondolom, ezek sem lesznek teljesen gondozatlanok. Ezeket is fogják majd gondozni, csak speciálisan.

Természetesen. Ezek egy kicsit másfajta gondozást igényelnek, de megpróbáljuk ezeket is kordában tartani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr3916597668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása