2021. május 14. 09:42 - Lóczi Dóra

Újabb kiadvány városunkról

A régi fotók sokat elárulnak elődeinkről, múltunkról és településünkről. Többek között ez a cél vezérelte a Tótkomlós Turizmusáért Egyesület tagjait, hogy ezekből adjanak ki egy albumot. Horváth Zoltánnal beszélgettünk a kiadványról.

zoli_01.jpg

A Tótkomlós Turizmusáért Egyesület egyik legszebb kiadványa a tótkomlósi képeslapokból készült. Most ismét egy hasonló jellegű kiadvánnyal jelentkezik az egyesület, hiszen régi fotókat gyűjtöttek össze. Mi alapján kerültek ezek kiválasztásra?

Örömmel mondhatom el, hogy a Tótkomlós Turizmusáért Egyesület gondozásában meg fog jelenni egy könyvünk, ami azt a címet kapta, hogy Tótkomlósi időutazás. Egészen az 1900-as évek legelejétől az 1980-as évek végéig körülbelül 250-280 fénykép került bele. A település szerkezetéről, mezőgazdaságról, iskolákról, családi életről, rendezvényekről készült fotók kaptak helyet a kiadványban.

Honnan kerültek elő ezek a kincsek?

Több magángyűjtőtől kaptunk fotókat. Például Csontos Páltól, Bohács Bélától, Zsingor Pétertől, és még sokan rajtuk kívül is ajánlottak fel fényképeket, valamint nekem is van egy komolyabb gyűjteményem. A másik forrásunk a facebookon található Retro Komlós csoport, ahonnan engedélykéréseket követően szintén nagyon sok fotót tudtunk lementeni.

A régi fényképek nézegetése mindenki számára nagy öröm és nosztalgiázási lehetőség. Van-e köztük valami kiemelkedően érdekes, ami bekerült a gyűjteménybe is?

Természetesen van, bár én az összes fotót mindig örömmel nézegetem. Például a régi közlekedési eszközök, a kerékpárok, buszok nagyon érdekesek, de nemrégiben előkerült egy fotó a templom felújításáról is, ami az 1930-as években zajlott. Számomra ez volt most a legérdekesebb.

Mikorra várható a könyv megjelenése?

A kézirat már elkészült. Szerettük volna a Város Napjára, április 24-re kiadni, de a járványhelyzet miatt sajnos nem sikerült. Elképzeléseink szerint június végére fog megjelenni a kiadvány.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr1716559358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása