2021. május 11. 14:48 - Lóczi Dóra

Túl az érettségi vizsgán

Ez a második alkalom, amikor az online oktatást követően kell a tanulóknak érettségi vizsgát tenni. Május 3-án városunkban is, annak meghatározott rendje szerint megkezdődtek az írásbeli vizsgák. A vírushelyzetre való tekintettel, az intézmény igazgatónőjével mi is csak az intézményen kívül
beszélgettünk.

tuska_m.jpg
Talán már némi rutinnal kezdtek neki az idei érettséginek, hiszen tavaly is hasonló formában zajlott. Hogyan ment idén?

Túl vagyunk a vizsgákon. A gyerekek nagyon szépen dolgoztak, reméljük, hogy az eredménye is meglesz. Úgy gondolom megfelelően felkészültek, rendszeresen bejártak előkészítőkre, ahol kis csoportokban próbáltuk felkészíteni őket az érettségi vizsgára.

Hány érettségizője van az intézménynek az idei évben?

21 érettségizőnk van, és 9 fő tett előrehozott vizsgát a 11. évfolyamosok közül. Voltak vendégérettségizőink is, így összesen 34 tanuló vizsgázott idén.

Hová, merre vezet az útja a végzősöknek? Hová készülnek többnyire?

Van, aki egyetemre készül, van, aki szakmát választott, van, aki főiskolára jelentkezett. Többen ennek megfelelően emelt érettségi vizsgát tettek, mert az nélkülözhetetlen a továbbtanuláshoz. Majd meglátjuk, milyenek lesznek az eredmények az írásbelin, hiszen idén sem lesznek szóbeli vizsgák. Csak azok szóbelizhetnek, akiknek nem sikerül jól az írásbeli vizsgája, illetve testnevelésből lesz szóbeli és gyakorlati vizsga.

A szóbeli vizsgák is itt zajlanak majd az intézményben?

Igen, úgy, mint tavaly, azon a napon, amikor az előzetes tervekben is szerepel. A szóbeli vizsgák egy nap alatt le szoktak zajlani, de reméljük nem sok tanulónak lesz szüksége szóbeli vizsgákra. 

Említette, hogy a tanulók kapcsolatban voltak az iskolával, hiszen bejártak rendszeresen konzultálni. Mégis lelkileg és tudásban mennyire befolyásolta őket a jelenlegi helyzet, hiszen igen sok időt töltöttek otthon kényszerűségből?

Nagyon nehezen viselték. Alig várták, hogy jöhessenek és találkozhassanak egymással. Szerintem kivétel nélkül jöttek, amikor a szaktanárok beosztották őket kisebb csoportokba. Meglátszik az, hogy nem voltak itt egész évben. Kimaradt a szalagavató, ballagás sem volt még, tehát a hagyományos tanév rendjében meghatározott programok az ő számukra kimaradtak. 

Valóban, most nemrégiben kellett volna lennie a ballagásnak is. Tavaly volt egy úgymond „pótballagás” az érettségizőknek. Ezt hogy tervezik az idei évben?

Most is úgy tervezzük, mint tavaly, és reméljük, hogy meg is tudjuk tartani. Arra a napra tervezzük a szűk körű ballagást, amikor megkapják az érettségi bizonyítványt a gyerekek. Bízunk benne, hogy a járványhelyzet ezt engedni fogja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr4216530088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása