2021. április 16. 09:58 - Lóczi Dóra

Idei tervek és lehetőségek a TTC-nél

Április 6-án ifjúsági csapatunk a Békést fogadta. A hazai pályás mérkőzés közben kértük egy kis értékelésre, tájékoztatásra a TTC elnökét, László Dávidot.

blog_04_05.jpg 

Öt fordulóval a hátunk mögött a csapatnak pozitív a mérlege. Hogy tudnád értékelni ezt az időszakot?

Elég jól sikerült átfordulnunk a Megye IIA csoportba. Sajnos a hétvégén kikaptunk az ugyanilyen pontszámmal szereplő Gyomaendrőd csapatától 2-1-re, illetve Sarkadtól 3-2-re. De előtte volt egy győzelmünk Mezőberény ellen, illetve 3 pontot kaptunk Kétegyháza ellen, mivel nem utaztak el a mérkőzésre. Békésszentandráson pedig idegenben sikerült győzedelmeskednünk 2-1-es arányban. Folyamatosan érmes pozícióért küzdünk, bár sajnos az aranyéremre nincs sok esélyünk. Okány csapata vezeti ezt a bajnokságot, ők kiemelkednek ebből a mezőnyből, de szeretnénk ezüst, vagy legalább bronzérmet szerezni ebben a szezonban. Ez mindenképpen szép dolog lenne. Aztán majd meglátjuk, hogy alakul a nyár, lesz-e esélyünk mondjuk a Megye I-be felkerülni, de ehhez elég sok mindennek kell teljesülnie, hogy ezt meg tudjuk valósítani.

Mindennek érdekében hogy látod? Hol kell még erősíteni, hol szükséges még egy picit jobban odafigyelni?

Alapvető koncepciónk nagyon régóta, hogy csak helyiek futballoznak Tótkomlóson. A gyerekeket pedig próbáljuk minél jobban arra felkészíteni, hogy a felnőtt csapatban tudjanak szerepelni. A Megye I-es bajnokság nagyon erős, szinte már félprofi liga, tehát egy 3-4 meghatározó játékosra mindenképpen szükség volna ahhoz, hogy jó szereplést tudjunk nyújtani a Megye I. osztályban is. 

Ha egy kicsit előre tekintünk, akkor az egyes korosztályok tekintetében, hogy látod a jövőt? 

Nagyon nagy hiányosság, nem csak itt, hanem országos szinten, hogy nagyon kevés a gyerek. De azért van U15-ös, U17, U19-es csapatunk. A felnőtt csapatban két 16 éves játékosunk fixen játszik, de az ifjúsági csapatból is 2-3-an folyamatosan ott vannak, tehát van kire építeni, illetve a jövőben is, ha minden jól alakul, akkor van kire számítani.

Ennek megtartásához mi az, amit mindenképpen biztosítanotok kell, hogy megmaradjon ez a sajátossága a csapatnak?

Megpróbáljuk azt a környezetet megteremteni, amiben elérjük, hogy a játékosok szeressenek ide kijárni. A felnőtt csapatnál fontos, hogy a támogatók által, a mérkőzések után egy-egy vacsorát, illetve védőitalt tudjunk biztosítani, ezzel is jobban összetartva a csapatot. A gyerekeknél is próbáljuk minden évben elérni, hogy kapjanak egy-egy pár cipőt, így a hátrányos helyzetű gyerekeket is segíteni tudjuk legalább ennyivel. Volt játékosok is szoktak felajánlani cipőket, hogy ezzel is támogassák a gyerekeket. Melegítőket, edzésfelszerelést is igyekszünk biztosítani számukra ingyen és bérmentve, ezzel is arra ösztönözve őket, hogy itt futballozzanak Tótkomlóson.

Tehát a sportszeretők továbbra is támogathatják a TTC-t, hogy megmaradjon régi fényében?

Igen, erre szeretnék is kérni mindenkit, legalábbis aki teheti, az bármilyen összeggel, vagy egy vacsorával, vagy egy üdítővel, csokival tudja támogatni a TTC-t. Nagyon szívesen fogadunk bármilyen támogatást, hiszen elég nehéz év elé nézünk. Sajnos megfelezték az éves költségvetésünket. Hála Istennek van pozitívum is, mert a közelmúltban 2-3 vállalkozó már segített nekünk. Erről fog készülni a sporttelepen illetve az internetes felületen is egy fal, ahol a támogatóinkat föl fogjuk sorolni. Igyekszünk a sporttelepet is egyre jobban fejleszteni, illetve minden olyan megoldást megtalálni, hogy minél jobban menjen itt a munka, hogy mindenki a focira tudjon fókuszálni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr4816502870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása