2021. április 15. 08:44 - Lóczi Dóra

Húsvéti hangulat a város szívében

Immár egy éve szinte folyamatosan zárva vannak a közművelődési intézmények. A Természet Háza munkatársai online térben igyekeznek elérni a lakosságot, illetve közösségformáló hangulati elemekkel díszíteni a várost. Az ötletgazdát, Motyovszki Ágnes Annát kérdeztük az új kezdeményezésről.

blog_2021_04_04.jpg

Az adventi kalendárium után ismét egy újdonsággal jelentkeztetek, és egy közös ünnepi készülődésre hívtátok a komlósiakat.

Így van, sok város és település után mi is szerettük volna megvalósítani a húsvéti tojásfa állítás hagyományát. Kicsit nehézkesen indult, hiszen ez volt az első alkalom, így az embereket még nehéz volt megmozgatni. Azonban azt vettük észre, hogy egyre többen hoztak tojásokat. Ha nem is voltunk az épületben, akkor felakasztották a fára azokat a hímes tojásokat, amiket hétvégén készítettek, így egyre díszesebb, és egyre szebb lett a tojásfánk.

Egy másik újdonsággal is készültetek a Természet Házánál. Immár második alkalommal készült ünnepi szelfipont.

Igen, a nagy sikerű Valentin-napi szelfipont után elkészült a húsvéti szelfipontunk is, amit igyekeztünk a gyerekek örömére minél színesebbre, hívogatóbbra készíteni. Teleragasztottuk az ajtót nyuszikkal, csibékkel, tojásokkal, és örömmel láttuk, hogy az erre járó családok megálltak, és készültek az ünnepi fényképek. Reméljük, hogy tudtunk örömet szerezni ezzel a kezdeményezésünkkel.


A Városi Könyvtár is részt vett a húsvét előtti az ünnepi készülődésben. Jambrich Tímea segédkönyvtárossal erről beszélgettünk.

blog_2021_04_05.jpg

A Városi Könyvtár programjai most elsősorban a legfiatalabb korosztályt célozzák meg. Mesék, kreatív foglalkozások követhetők online térben. A Városi Könyvtár a gyerekeknek kedveskedett egy kis online húsvéti készülődéssel.

Elsősorban általános iskolásokat és az óvodás korosztályt szólítottuk meg ezekkel a videókkal. A húsvéti ünnepkört jártuk körbe. Voltak benne találós kérdések, közmondások, és a húsvét jelképeiről is szó esett.

Ehhez kapcsolódóan egy kis kézművesedésre is sor került.

Igen, pálcika díszeket készítettünk, ami húsvéti dekorációként szolgált, és a gyerekek otthon, egyszerű hozzávalókból tudtak elkészíteni.

Ezek a videók hol érhetőek el?

A könyvtár facebook oldalán lehet megtalálni a videókat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr1016501730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása