2021. március 18. 10:55 - Lóczi Dóra

Jó ütemben halad a Komló felújítása

Az egykori Komló Szálló épületében kialakításra kerülő inkubátorház munkálatai folyamatosan zajlanak. Horváth Zoltán alpolgármesterrel ismét a helyszínen jártunk, ahol jelenleg a nyílászárók cseréje folyik.

blog_11_03_1.jpg

Hol tart jelenleg a felújítás?
Az inkubátorház felújítása most látványosabb szakaszához érkezett, ugyanis megkezdődött a nyílászárók cseréje. A Bajcsy-Zsilinszky utcán 8 nyílászáró cseréje történt meg, 7 ablak és egy ajtó, a Szexty utca felől 8 ablak, a Széchenyi utca felől pedig 18 nyílászáró cseréje folyik, amiből 3 ajtó. Látszik már az is, hogy középen megnyílik az az ajtó, ami az 1950-es években lett befalazva, amikor a Komló Étterem átalakításra került. Az udvar felől szintén megújulnak a nyílászárók, itt 12 ablak felújítása fog megtörténni. Szeretném hozzáfűzni, hogy a Komló épülete 1881-ben épült, és mivel a fölső szinten azóta nem történt nyílászáró csere, ez a felújítás mindenféleképpen ráfért már az épületre.

A nyílászárók fából készültek. Ebből is látható, hogy a tervezésnél tiszteletben tartották a hagyományokat, és az eredeti állapot helyreállítására törekedtek.

Természetesen! Nagy örömmel vettük, hogy a kivitelező is fa ablakokat tervezett, így stílusában is megfelelő nyílászárókat kap az épület. Az ablakokat egy tótkomlósi vállalkozó készíti, ami természetesen nagy öröm számunkra.

Milyen további munkálatok következnek ezután?

Az épületen belül folynak jelentősebb munkálatok. Készülnek az álmennyezetek, a WC-k, mosdók felújítása folyik. Reméljük hamarosan az időjárás is egyre jobb lesz, és akkor megkezdődhet a tető felújítása is.

A Komló tehát kívülről megújul, és egy kicsit a környezete is.

Valóban így van. A füvesítés is meg fog történni minden oldalról, és a Széchenyi utcán lévő fák helyett stílusban oda illő fákat tervezünk ültetni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr4016468834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása