2021. február 10. 11:22 - Lóczi Dóra

Megkezdődött a Komló Szálló rekonstrukciója

Városunk egyik legimpozánsabb épülete a Komlós Szálló, hosszú évek után ismét szolgálni fogja a lakosságot. A település egyik szimbólumaként ismert épületben ugyanis megkezdődtek a felújítási munkák. Az épületben folyó munkálatokról és a hasznosítás módjáról kérdeztük Horváth Zoltán
alpolgármestert.

blog_21_03.jpg

Talán az egyik legnagyobb érdeklődés a Komló épületének felújítását övezi itt Tótkomlóson, de örömteli hír, hogy megkezdődtek végre a munkálatok.

Örömmel mondhatom, hogy megkezdődtek a munkálatok. A Komló épületében fog kialakításra kerülni az inkubátorház. Jól tudjuk, hogy maga az épület 1996-ban zárt be, emlékeim szerint ekkor üzemelt még itt az étterem. Nagyon rossz állapotban volt, a tető szinte minden részén beázott. A nyílászárók miatt egy erősebb szélnél például az utcát is le kellett zárni, nehogy valakit baj érjen, annyira rossz állapotban voltak. Emiatt nagyon örülünk, hogy a kivitelezés megkezdődött.

Milyen munkálatokat tudtak eddig megkezdeni?

A közbeszerzés ősszel történt meg, a Komlós-Bau Generálkivitelező és Fővállalkozó Kft. nyerte meg a munkálatokat. A munkaterületet 2020.november 13-án adtuk át, ezután kezdődtek meg a bontási és építési munkák is. A bontási munkák során a radiátorokat leszerelték, és a lambériákat is eltávolították. Megmaradt még a nyílászárók kibontása. Ha az idő engedi, akkor 1-2 héten belül már az új nyílászárók egy része is beépítésre kerül. A lenti részen viszont már látjuk, hogy megkezdődött a vakolás, és a festési munkálatok is zajlanak. Eltávolítják a régi mész- és festék maradványokat, így az eredeti festékréteg is előkerült, ami 140 évvel ezelőtt került a falra.

Milyen munkálatokat foglal magába a pályázat? Mekkora mértékű felújításra lesz lehetőség?

Az épület Széchenyi utca felőli része fog teljesen megújulni. Irodákat fognak benne kialakítani, amelyekbe kezdő vállalkozásokat fogunk betelepíteni. Örömmel mondhatom, hogy vannak már érdeklődők. Minimum négy kezdő vállalkozásnak, cégnek kell majd betelepülni.

Milyen további hasznosításra gondoltak esetleg még, hiszen egy elég nagy épületkomplexumról van szó? Milyen lehetőséget rejt még magába ez az épület?

A legfontosabb mindenféleképpen a főépület megújulása, ahol - ahogy mondtam is - az irodák kialakítására, és esetleg cégek számára még műhelyek kialakítására is van lehetőség. Aztán természetesen itt van a nagyterem, aminek a hasznosítására ötleteket is szívesen várunk. Ami nagyon fontos volna még, a Komló hátsó része, ami U alakú, ami sajnos ebbe a projektbe nem fért bele, de ennek a felújítását is szeretnénk mihamarabb megvalósítani.

Tudjuk, hogy már szinte a 24. órában kezdődött meg ez a felújítás. Mit mondhatunk a határidőkről? Mikorra kell befejeződnie ennek a rekonstrukciónak?

2020. november 13-án adtuk át az építési területet. A kivitelezőnek egy éve van a felújítást megvalósítani. Jelen pillanatban a legnagyobb munka a tető cseréje lesz, ami tavasszal fog megkezdődni, és új cserepet fog kapni a teljes tetőszerkezet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr10016422050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása