2020. október 02. 11:19 - Lóczi Dóra

Szent Gellért - napi zarándoklat

blog_011_02.jpgA Nagykopáncsi Árpád-kori kápolna évek óta gyakori helyszíne különféle rendezvényeknek. Szeptember 26-án, Szent Gellért ünnepén ismét sokan zarándokoltak ide. A rendezvényről Horváth Zoltán  alpolgármestert kérdeztük.

 

Ismét egy sikeres rendezvény zajlott a kápolnánál, melynek egyik szervezője a Tótkomlós Turizmusáért Egyesület volt.

Nagy öröm számunkra, hogy a reggeli nagy eső és zord időjárás ellenére is sokan kilátogattak a kápolnához Szent Gellért ünnepén. Ennek tiszteletére szerveztük ezt az eseményt és ünnepi szentmisét. Nagyon sokan jöttek vidékről is. Tótkomlósról kerékpárral, Kardoskútról gyalog zarándokoltak, Makóról és Békéssámsonról  kisbuszokkal érkeztek az érdeklődők.

Mondhatjuk, hogy a kápolna összehozza a környéket?

Természetesen! Nagyon nagy öröm látni azokat az arcokat, akik csak ilyenkor tudnak találkozni. Nagyon sok tanya volt a környéken, ahonnan elköltöztek az emberek a környező városokba, településekre, ők ilyenkor találkoznak egymással.

Említette alpolgármester úr, hogy ünnepi mise is volt a kápolnában, hiszen Szent Gellért ünnepére emlékeztünk.

Minden évben megrendezésre kerül a Szent Gellért napi szentmise, amikor csak engedi az időjárás. Hála Istennek az idén is sikerült megtartani! Ellátogatott erre az alkalomra az esperes úr is. Ő mutatta be a szentmisét.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Iványi László orosházi esperes úrnak, a tótkomlósi Tracsek Oszkár plébános úrnak. Szeretném megköszönni a Tótkomlós Turizmusáért Egyesület tagjainak a munkát valamint az orosházi Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület munkáját is, és köszönet mindenkinek, aki segített abban, hogy ez a rendezvény megvalósulhasson.

Sokan részt vettek az előkészületekben, hiszen amellett, hogy az egész park rendezett, az ide vezető út is felújításra került.

A reggeli nagy eső után valóban örömmel tapasztaltuk, hogy nyugodtan ki lehetett jönni az úton, végig kitűnően járható.

Mondhatjuk azt, hogy egy kicsit nagyobb figyelem irányul most már a kápolnára? Lehet esetleg több rendezvényt építeni erre a nem mindennapi helyszínre?

Én is így látom! Nagyon örülök annak, hogy egyre több a támogatónk. Úgy érezzük, hogy a püspökségtől is több segítséget kapunk, és Tótkomlós is minél többet akar, és tud erre áldozni, valamint a környező egyesületek is aktívan részt vesznek ebben a törekvésben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr7516224552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása