2020. augusztus 04. 10:21 - Lóczi Dóra

Büszkék lehetünk értékeinkre

zsura_z.jpg
Az Országjáró Szombat Délelőtt és Délután című élő adással jelentkezett július 18-án a Kossuth Rádió városunk főteréről. E nem mindennapi eseményről és a benne rejlő lehetőségekről, valamint a közeljövőre tervezett programokról kérdeztük Zsura Zoltán Jánost, városunk polgármesterét.

Polgármester Úr! Hogyan kapott lehetőséget városunk, hogy Tótkomlóst felkeresse a Kossuth Rádió, és ilyen módon megismertesse az egész országgal településünket? 

Mucsi Balázs keresett meg bennünket, hogy felajánlja a lehetőséget és a segítségét abban, hogy ez az élő közvetítés létrejöhessen. Nekem is és alpolgármester úrnak is nagyon tetszett az ötlet, úgyhogy azonnal le is csaptunk rá, és mi is megadtunk minden segítséget, hogy létre jöhessen ez az esemény.

 Az interjúk során kiderült, hogy Tótkomlós mennyire sokszínű, és gazdag, hiszen nagyon sokan megfordultak ezen a napon a rádió mikrofonja előtt. 

Valóban, büszkék lehetünk arra, hogy van mit bemutatnunk. Egyrészt arra, hogy kétnyelvűek vagyunk, hiszen nemzetiségi településként a szlovákságunkra büszkének kell lennünk, és ezt hangoztatnunk is kell. De ezen kívül is van számos olyan kulturális örökségünk és egyéb értékünk, amit érdemes kiemelni és az ország nyilvánossága elé tárni.

A komlósiak számára egy kicsit mozgalmas volt ez a nap, hiszen nem csak a Szent István téren volt látni és hallanivaló, hanem a Rózsa Fürdőben az egyik legrangosabb úszóverseny zajlott.

Bár minden nap ilyen mozgalmas lenne! Szerintem a komlósiak nagyon élvezték ezt a napot, hiszen az elmúlt két-három hónapban erre nem volt alkalom. Sajnos még a városnapi rendezvények is elmaradtak. A Rózsa Fürdőben a XV. jubileumi Szenior Úszóverseny került megrendezésre, rekord számú nevezéssel. Ennek nagyon örülünk mi is, és az úszók is, hiszen újra együtt lehettek, együtt úszhattak.

A Szent István téren is volt egy kis műsor, hiszen amellett, hogy a rádiónak mutatkoztunk be, egy kicsit a helyieket is szórakoztattuk. Kik léptek fel? 

A fúvószenekarunk adott egy kis térzenét, valamint a szenior néptáncosaink léptek fel és szórakoztatták az ide látogatókat. Mindkét előadást nagy szeretettel fogadta a közönség.

A Szegedi Harsona Együttes harsona kvartettje is bemutatkozott, mint Tótkomlós egyik kulturális értéke, hiszen Dr. Gyivicsán György művésztanár vezetésével léptek fel.

Ez a hangverseny az evangélikus templomban zajlott le. Méltán lehetünk rá büszkék, hiszen Dr. Gyivicsán György is városunk szülötte.

Milyen lehetőségeink vannak a továbbiakban a rendezvények terén, hiszen sajnos nagyon nagy a bizonytalanság a kulturális illetve sporteseményeket illetően?

A járványveszély miatt nagy a bizonytalanság bennünk is. Hamarosan el kell döntenünk, hogy augusztus 20-án milyen rendezvényeket tudunk megtartani a tervezett három napos programból, hiszen nem akarunk gazdaságilag rossz helyzetbe kerülni amiatt, hogy a lefoglalt koncerteket, előadásokat nem mondjuk le időben. Sajnos, a budapesti eseményekből kiindulva nagyon úgy tűnik, hogy augusztus 20-án sem lehet majd nagy létszámú szabadtéri rendezvényt tartani, ezért a tervezett program nagy része emiatt valószínűleg elmarad.


A riport elkészülte után bizonyossá vált, hogy a kormányzati rendelkezés értelmében augusztus 15-e után sem engedélyezettek a nagyrendezvények, így sajnos a XX. Tótkomlósi Napokra tervezett programok jelentős része sem valósulhat meg. A lakosság a részletekről a Komlósi Hírmondó legújabb számából értesülhet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr6016103256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása