2020. augusztus 03. 09:46 - Lóczi Dóra

„A helyi értékek hívnak minket……”

Az Országjáró Szombat Délelőtt és Délután című élő adással jelentkezett július 18-án a Kossuth Rádió városunk főteréről. A műsor során körkapcsolással jelentkezett be Tótkomlós mellett Mezőhegyes és
Mezőkovácsháza is. Városunkból Domokos István szerkesztő közvetítette az élő adást. Vele beszélgettünk arról, mi a célja az országjáró műsornak.

A Kossuth Rádió Országjáró műsora most éppen Tótkomlóst és környékét vette célba. Miért éppen erre a területre esett a választás?

Hétről-hétre járjuk az országot. Most a korona vírus miatt csak itthon, Magyarországon. Mindig oda megyünk, ahol az értékek hívnak bennünket. Olyan településeket, városokat, falvakat keresünk magunknak, ahol az emberek
szívből teszik azt, amit tesznek, és többek között Tótkomlós is ilyen. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az emberek az első hívó szóra itt voltak, és egy kisebbfajta népünnepély alakult ki itt a téren. A műsorunknak is az a lényege, hogy a helyi értékeket bemutassa, nem csak a helyben élőknek, hanem a Kárpát-medence valamennyi emberének, sőt a tengeren túlon élőknek is, ahol hallható a Kossuth Rádió műsora. Ezek az értékek annyira fontosak, hogy összetartják a kis közösségeket, ettől lesz élhető és szerethető egy-egy település. Ez motivál bennünket is, hiszen az emberek szívesen látnak bennünket, és ezért mi is szívesen mutatjuk be a nagyvilágnak azokat az értékeket, amiket itt képviselnek.

Gondolom előzetesen nem ismerte közelebbről Tótkomlóst. Hogyan látja a mostani, személyes tapasztalatok alapján a mi kis városunkat?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy korábbról ismertem Tótkomlóst, hiszen gyulai születésű vagyok. Az Önök városa egy nagyon sokszínű város, nagyon gazdag múltja, történelme van. Ahogy beszélgettem a helyiekkel, sokan rá is csodálkoztak, hogy „Hú, nálunk ilyen is van?”. Épp az a műsor lényege, hogy felhívja a figyelmet a helyi értékekre. Mindarra, ami ott van mellettük, hiszen egy kis településen akár egy szőlőtőke is lehet érdekes, hogy ha az több száz éves, és esetleg valami hagyomány kapcsolható hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr3816101828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása