2020. június 26. 12:15 - Lóczi Dóra

Ünnepi előkészületek

Idén jubileumi rendezvényre készül városunk. A XX. Tótkomlósi Napok három napos programjának előkészületeiről kérdeztük Szathmári- Nagy Nikolettát, a Tótkomlósi Művelődési Központ és Városi Könyvtár intézményvezetőjét.

 

Hogyan folynak az előkészületek a XX. Tótkomlósi Napokra?

Kétségtelen, hogy ez a rendezvénysorozat lesz a legnagyobb esemény a nyáron. Már jó ideje folynak az egyeztetések a város vezetőivel, és a résztvevőkkel. Megvannak a szerződések is. Bízunk benne, hogy ezután, a mindenki számára nehéz időszak után végre a felhőtlen szórakozásé lehet majd a főszerep.

Milyen programok várhatók, hiszen elég hosszú hétvégének nézünk elébe?

Igen, három napos rendezvénysorozatra készülünk. Mivel augusztus 20-a csütörtökre esik, ezen a napon kezdődnek a programok. A kezdő és a zárónap meglehetősen pörgős, sok programot tartalmazó napnak ígérkezik. A középső pedig egy kicsit csendesebb, inkább a kultúrára fókuszáló nap lesz. Igyekeztünk a programokat egy helyre, a Ligetbe szervezni.

Augusztus 20-a mindig a búcsú jegyében telik, de lesznek hivatalos rendezvények is, amelyek eddig elmaradtak.

Mivel a Város Napja sajnos elmaradt, ezért 20-án délelőtt protokolláris rendezvények lesznek. Koszorúzási ünnepség lesz, és a Pro Urbe díjak és a Tótkomlós Ifjú Tehetsége díjak hivatalos átadója is akkor fog megtörténni,
hiszen a veszélyhelyzet miatt ezek eddig csak jelképesen kerültek átadásra.

Számos szórakoztató program lesz minden korosztály számára.

Igen, erre mindig próbálunk figyelni, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Stílusban is többféle programmal készülünk, hiszen lesznek nosztalgikusabb együttesek és fiatalabbaknak valók is, de lesz operett, és lesznek gyerekprogramok is.

A facebookon már sokan jelezték, hogy részt vesznek a nagykoncerten, hiszen egy régi kedvenc látogat el ismét hozzánk!

Igen, a Bikini már visszajáró együttesnek számít, és régen voltak már nálunk. Láthatóan nagy számmal  érdeklődnek már most az esemény iránt, úgyhogy reméljük, hogy egy fergetegesen jó bulit fognak tartani. A fiatalabbaknak is készülünk, egy fiatal, és népszerű együttessel, de ez egyelőre maradjon meglepetés.

Lesz kiállítás is! Örömünkre szolgál, hogy helyi alkotók mutatkoznak be.

Így van. A Bunda családot kértük fel, akik fotóikkal mutatkoznak be a Természet Házában. Az apuka hobbijából kiindulva a lányai is kedvet kaptak ehhez a műfajhoz, és egy nagyon jó kis anyagot fognak nekünk összeállítani.

A gyűjteményeket sem lehetett eddig látogatni. Kinyitnak-e addigra?

Terveink szerint augusztus 20-án non-stop nyitva leszünk, és ahogy az eddigi években már hagyománnyá vált, lovas kocsival lehet majd bejárni a várost, és meglátogatni a gyűjteményeket.

A Tótkomlósi Napok lesz az első nagy rendezvény. Mi várható addig? Lesz-e valamilyen program?

Szerencsére június közepére enyhült a járványhelyzet és július 5-én már lehetőségünk lesz egy nyárindító szabadtéri koncertet szervezni a fúvószenekarral. Ezen a közös szervezésű rendezvényen hosszú idő után először találkozhat a közönség ismét az Ifjúsági Koncert Fúvószenekarral! Reméljük, minél többen eljönnek! Mindenkit szeretettel várunk!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr5415966828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása