2020. június 23. 11:59 - Lóczi Dóra

Tanév vége a zeneiskolában

Az iskolákban, óvodákban elérkezett a tanév vége. Hogyan zajlott ez az időszak a Tótkomlósi Alapfokú Művészeti Iskolában? Erről kérdeztük az iskola igazgatóját, Krcsméri Jánost.

blog_043.jpg

Hogyan zajlottak a zeneiskolai vizsgák a jelenlegi helyzetben?

A hagyományostól eltérően. 2020. március 16-tól online oktatás van az Alapfokú Művészeti Iskolában is. Úgy szerveztük meg, hogy június első hetében, úgynevezett záró óra keretében vizsgáztak a növendékek, ahová meghívtuk a szülőket is. Úgy gondolom, hogy így igazán átfogó képet kaptak a szülők a gyermekeik fejlődéséről. Itt szeretném megköszönni a támogatásukat, amivel segítették a munkánkat. Nagyon jó hangulatúra sikerültek ezek a záró órák. A végén beszélgettünk és megterveztük, hogy a jövőben hogyan tovább. Természetesen a beiratkozások is megtörténtek, de aki esetleg még nem tette meg, az sincs elkésve. Szeptember első hetében ezt még pótolhatja. Bízunk benne, hogy akkor már a megszokott rend szerint tudjuk elkezdeni az oktatást.

A tavasz mindig nagyon sűrű a zeneiskola számára, hiszen ilyenkor vannak a hangszeres, illetve zenekari versenyek. Idén ezek is elmaradtak?

Nagyon készültünk, és rendkívül rosszul érintett bennünket, hogy sajnos nem kerültek megrendezésre ezek a versenyek. Az Országos Zeneiskolai Zenekarok versenyén szerettünk volna részt venni Budapesten, hiszen az elmúlt 2-3 évben nagyon jól szerepeltünk. Első és második helyen végeztünk. Bízunk benne, hogy jövőre újra részt vehetünk ezen a versenyen. Elmaradt a Békés Megyei Trombita Verseny is, ahol szintén nagyon jól, ha nem a legjobban szoktak szerepelni növendékeink. A Kiskőrösi Regionális Trombita Verseny szintén nem került megrendezésre, ahogyan a gyulai Kamarazenei Találkozó sem. De előre tekintünk. Már a jövő évi versenyekre koncentrálunk. Kiválasztottuk a darabokat a növendékek számára, hiszen egy komoly verseny,  komoly felkészülést igényel.

A szokásos zeneiskolai évzáró sem került megrendezésre. Hogyan vehették át a bizonyítványaikat a növendékek?

Június 12-én kerültek kiosztásra a bizonyítványok, tanszakonként, időbeosztással, a biztonsági előírások betartásával.

Zenekaraink nyári programját is erősen befolyásolta a kialakult helyzet.  Hogyan tovább? Tudnak-e már valamit a nyári fellépésekről? 

Igen! Nagyon sok fellépésünk lett volna! Szlovákiába és Luxemburgba is készültünk, ami sajnos biztosan elmarad. Augusztusban Görögországba mentünk volna, de már írt a főszervező, hogy a görög kormány nem engedélyezte, biztonsági okokra hivatkozva. Van még egy utunk Pozsonyba, ami októberben lenne. Erről egyelőre nem tudunk semmi biztosat. Bízunk benne, hogy hamarosan rendeződik a helyzet, és legalább a próbákat el tudjuk kezdeni, mert ez már nagyon hiányzik nekünk is, és természetesen a növendékeknek is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr3915910890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása