2020. június 12. 10:53 - Lóczi Dóra

Tavaszi megújulás a Kopáncsi kápolnánál

A tavaszi viharok műemlékeinket sem kímélték. Horváth Zoltán alpolgármester úrral beszélgettünk a Kopáncsi kápolna javítási munkáiról és a templomkert megújulásáról valamint a járványhelyzet miatt elmaradt pünkösdi forgatagról.

blog_6_07.jpg

A tavaszi viharok során a kápolnát jelölő tábla is megrongálódott, ennek javítása megtörtént, és a kápolnába való bejutás is könnyebbé vált.

Igen, a februári nagy vihar, az útjelző táblát teljesen tönkretette, ezért az elmúlt hónapban egy teljesen új tábla került kihelyezésre. Sajnos hosszú évek óta nem tudtuk megoldani a kápolnába vezető út javítását, úgyhogy ez már nagyon időszerű volt. A Komlós Településszolgáltatási Kft. 12 kocsi törmeléket, zúzott követ hordott ki erre a bekötő útra, így bízunk benne, hogy ezen túl a nagy esők sem fognak nehézséget okozni, és bármikor látogatható lesz a kápolna.

Akkor gyakorlatilag időjárástól függetlenül ki lehet ide látogatni?

Igen, örömmel mondhatom, hogy folyamatosan érkeznek is a turisták. Szinte naponta jelzik látogatási szándékukat az érdeklődők. Nem csak a bejutás lett könnyebb, hanem a templom környezete is megújult.
A Tótkomlós Turizmusáért Egyesület megbízásából fűnyírás volt nemrégiben, és ami még nagyon örömteli dolog, hogy az orosházi Pünkösdi Zarándoklatért Egyesületnek, és személy szerint Viczián Zoltán vezetőnek köszönhetően sikerült kitakarítani a templomkertet, ami nagyon régen nem volt ilyen szép állapotban, mint most. Én úgy gondolom, hogy nagyon kellemes időtöltés lehet ide kilátogatni. Egy kicsit a kápolna épülete is megrongálódott.

Sikerült-e teljes mértékben helyreállítani?

Igen, az elmozdult cserepek visszahelyezése megtörtént. Sajnos a veszélyhelyzet miatt a rendezvények nem kerültek megrendezésre, így a már hagyományossá vált pünkösdi forgatag is elmaradt. Mivel ezen a rendezvényen mindig sokan vesznek részt, ezért nem tudtuk volna betartani a védőtávolságot, sem a templomon belül, sem a kertben. Így a pünkösdi búcsú elmaradt. A zarándoklat viszont az orosházi Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület jóvoltából megrendezésre került, ezúttal Orosházáról indult a túra, és kora délután érkeztek meg a kápolnához a résztvevők.

blog_042.jpg

 Ha valaki szeretne ide kirándulni, milyen módon tud bejutni a kápolna épületébe?

A kulcs a Polgármesteri Hivatalban van. Előzetes telefonos egyeztetés szükséges, és természetesen nagyon sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr9315805690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása