2020. június 11. 12:04 - Lóczi Dóra

Tanév vége a Jankóban

Lassan lezárul az idei tanév és megkezdődik a nyári szünidő. A szorgalmi idő utolsó néhány hónapja rendhagyó módon zajlott, így nem meglepő, hogy a ballagást és a tanévzáró ünnepséget is  hasonlóképpen rendezi meg az iskola. Erről kérdeztük a Jankó János Általános Iskola és Gimnázium igazgatóját, Bohácsné Nyiregyházki Zsuzsannát.

blog_046.jpg

A tanév utolsó napjain még tart az iskolai ügyelet. Mennyire veszik ezt igénybe a gyerekek?

Az ügyeletet nem igazán, viszont a felzárkóztatást többen. Akikről úgy láttuk, hogy nem készültek eleget, nem küldték vissza a feladatokat, vagy egyszerűen csak úgy éreztük, hogy rászorulnak arra, hogy egy kis pedagógusi támogatást kapjanak, azokkal felvettük a kapcsolatot, és kisebb csoportokban jönnek az iskolába. Körülbelül 60 gyerekkel foglalkozunk ilyen formában.

 A jelenlegi helyzetben hogy készülnek az idei általános iskolai ballagásra?

Különleges év, különleges évvége, a ballagás is ilyen lesz. Mivel a létszámot korlátozták, minden gyermek két vendéget hozhat magával. A vendégek meghívó kártyát kapnak, és ezzel a kártyával tudnak bejönni, az iskola
parkjában tartandó ballagásra. Várjuk őket szeretettel, két időpontban, hiszen természetesen nem egyszerre lesz a két osztály ballagása. 10 és 11 órakor kezdődnek az ünnepségek.

Az évzáró is másként zajlik majd, illetve a tankönyvek visszavétele is. Hogyan lesz ez idén?

Mindenre találtunk megoldást. A tanévzáró ünnepségeket is lépcsőzetesen fogjuk lebonyolítani. Az alsó tagozatos gyerekeknek június 19-n reggel 8 órától, az 5.-6.-7. évfolyamnak 9:30-tól, a gimnazistáknak 11 órától tarjuk. Erre az alkalomra kell hozni a tankönyveket, és az osztályfőnökök fogják begyűjteni azokat.

Már megjelent a tájékoztató a nyári ügyelettel kapcsolatban. Milyen lehetőséget kínál ezzel kapcsolatban az intézmény?

Igen, felmértük az igényeket. Nyári napközit hirdettünk, amire kis intenzitással érdeklődtek ez idáig a szülők. Június 26-ig többen lesznek, ezután pedig már csak 10 alatti létszámra számítunk. Természetesen e mellett Erzsébet táborok is lesznek, július 6-tól egy hétig, és ha összejön a létszám, akkor július 27-től is lesz egy 1 hetes tábor. Illetve az iskola is támogatja a Honismereti tábort, hiszen annak a szervezője kolléganőnk Sósné Nagy Viktória. Tehát a körülmények ellenére is lesznek programok és lehetőségek. Akik esetleg nem tudtak eddig jelentkezni azok forduljanak hozzánk bizalommal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr1415803936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása