2020. június 03. 13:29 - Lóczi Dóra

Rendhagyó érettségi a Jankóban

A rendkívüli járványhelyzet miatt rendhagyó módon került sor az idei érettségi vizsgára. Hogyan boldogultak a diákok és az érettségiztető tanárok ebben a szokatlan helyzetben? Erről érdeklődtünk Bohácsné Nyiregyházki Zsuzsanna igazgató asszonytól.

blog_6_02.jpg

Hogy sikerült az idei érettségi vizsgák lebonyolítása?

Azt gondolom, hogy különösebb nehézséget nem okozott, hiszen sokszor szerveztünk már érettségit. A diákok számára talán kicsit könnyített volt, hiszen csak írásbeli vizsgákat kellett tenniük. Ügyeltünk a biztonságra, tantermenként 5-6 tanulót fogadtunk, így egy időben 5 teremben írásbeliztek a gyerekek.

Részben már az eredmények is megszülettek. Mennyire elégedett ezekkel igazgató asszony? A várthoz képest milyen eredmények születtek?

Bár még minden eredményt nem tudunk, de hozták a formájukat. Vannak, akik nagyon szépen teljesítettek, egy-két esetben pedig szóbeli vizsgával lehet javítani a gyengébb teljesítményen.

Vannak olyan tantárgyak, amikből csak szóbeli vizsgát lehet tenni. Mely tantárgyak ezek és mikor kerül ezekre sor?

Június 15-én fogunk szóbelizni. Testnevelésből például csak szóbeli vizsgát lehet tenni, illetve az írásbeli vizsgák javítása is akkor fog megtörténni. Nem sok esetben hála istennek, de azért jobban örültünk volna, ha csak testnevelésből kéne szóbeliztetni.

Június 2-tól visszatér egy kicsit az élet az iskolába. Milyen módon fog ez lezajlani?

Kis csoportokban, idősávokba beosztjuk azokat, akik fejlesztésre, felzárkóztatásra szorulnak. Mi azon vagyunk, hogy minél kevesebb legyen a rossz eredmény, úgyhogy innen is üzenném a gyerekeknek, hogy aki meghívót kap az osztályfőnökétől, vagy szaktanárától, az legyen szíves jelentkezni! Nem tömegesen hívjuk be őket, csak azokat, akik kevesebbet jelentkeztek a digitális oktatás során, vagy nem elégséges teljesítményt nyújtottak. Ezeknek a diákoknak biztosítunk lehetőséget. A fő cél az, hogy sikeresen zárhassa mindenki a tanévet. Rajtuk múlik, hogy élnek-e a lehetőséggel. Mi várjuk őket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr4515737868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása