2020. május 27. 12:29 - Lóczi Dóra

Indul a grillszezon. Hogyan grillezzünk?

Itt a jó idő, sokan alig várták már ezt, hiszen ilyenkor már kellemes hangulatban és jó időben lehet grillezni otthon. Néhány hasznos tanáccsal lát el mindenkit Újszászi Roland vállalkozó, az egyik helyi húsbolt  tulajdonosa.

blog_p001.jpg
Milyen fajta húsok a legalkalmasabbak a grillezésre?

Grillezésre azok a húsok alkalmasak, melyek zsírral átszőttek, például az oldalas, és a tarja. A karaj, a comb nem igazán jó erre a célra, mert túl száraz. Lassú vagy közepes tűzön sütve a zsírszövetektől, és a hús nedvesség tartalmától lesz igazán szaftos a végeredmény.

Van, aki inkább a baromfihúsokat kedveli, mire kell figyelni ezek grillezésénél?

A csirkemellnél, csirkecombnál is az a lényeg, hogy ne szurkáljuk meg sütés közben, hiszen akkor el tud távozni a hús nedvességtartalma és rágós, kemény lesz.

A húsok igazi ízét a fűszerezés adja, melyek a legalkalmasabb, legfinomabb fűszerek?

Nálunk jelenleg négyféle fűszerezett hús kapható, magyaros, zöldfűszeres, borsos és chilis, ami egy kicsit csípős. Ezen kívül saslikok és grillkolbászok is megtalálhatóak a kínálatunkban. Grillkolbászból is kétféle van, a bajor, ami
paprika nélkül készül, és a hazai ízek kedvelőinek a csípős, magyaros változat.

Grillezésnél is fontosak a jó eszközök, melyik a jobb, a faszenes, vagy a gázos grillkészülék?

Mindkettő jól használható. A gázgrill nyilván kényelmesebb, a faszenes előnye viszont a füst illata, ami átjárja a húsokat. Ezen kívül a parázsló szén látványa kiváló hangulatot is teremt a grillezéshez.

Mire kell ügyelni, hol ronthatjuk el?

Ha gyors tűzön, hirtelen akarjuk megsütni. A másik nagyon fontos dolog, hogy sózni nem szabad előre, hiszen a só kiszívja a vizet a húsból, ezáltal száraz lesz. Csak akkor sózzuk, ha már egy vékony kérget sütöttünk rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr4315719398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása