2020. május 18. 15:31 - Baginé Szincsok Ilona

Múzeumok Nemzetközi Napja

A Múzeumok Nemzetközi Napja ünneplését a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának 1977 májusában, Moszkvában tartott XI. konferenciáján határozták el. Első alkalommal 1978. május 18-án tartották meg. Azóta már több mint száz ország közel 30000 múzeuma vesz részt a minden év május 18-án tartott eseményben.

Az ünnep célja, hogy az „év eme napján komolyabb figyelem forduljon a múlt emlékeit őrző és bemutató intézmények felé”.

A múzeumok régen nagyon fontos szerepet töltöttek be a művelődés, a kultúra megőrzésének a terén. Az utóbbi évtizedekben nagyon sokat változott a világ, az információ a számítógép segítségével szinte házhoz jön, és a múzeumoknak újra kell gondolniuk szerepüket, tevékenységüket, a világban betöltött helyüket.

 

Meg kell találnunk a módját annak, hogy azt a mérhetetlen sok kulturális kincset hogyan ismertessük meg az újabb generációkkal. 

 Forrás: https://montazsmagazin.hu/muzeumok-nemzetkoezi-napja/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr5515705740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása