2020. április 28. 11:21 - Lóczi Dóra

Koronanapló - 9.

A maszkok varrása már a járvány első korlátozó intézkedéseinek bevezetésével megkezdődött városunkban. Voltak lelkes, segíteni akaró támogatók és volt, aki elindította és megszervezte a folyamatot. A szervezésről kérdeztük Halászné Dani Editet, a Képviselő-testület Szociális bizottságának elnökét.

de_01.jpg
Halászné Dani Edit, képviselő-asszony


A jelenlegi helyzetben kézenfekvő feladat jelentkezett, maszkokat kell biztosítani valahogy a lakosságnak. Hogy sikerült ezt megvalósítani?

Körülbelül egy hónappal ezelőtt vetettem fel a képviselőtársaimnak, látva, hogy már több önkormányzat is foglalkozik azzal, hogy a dolgozóit, illetve a lakosokat maszkokhoz juttassa. Amikor én ezt szóba hoztam, akkor tudtam meg, hogy Balogh Istvánné Editke, a Szívecske varroda tulajdonosa már el is kezdte kisebb tételben varrni a maszkokat. Ezután jött a tényleges cselekvésnek az ideje. Mi képviselők, és magánszemélyek is hozzájárultak
anyagilag a szükséges kellékek, anyagok megvásárlásához. Keresni kezdtem olyan ügyes kezű lányokat, asszonyokat, akik a továbbiakban a segítségünkre lehetnek.

Hányan dolgoznak ezen jelenleg?  

Fenyvesi Istvánné Évi több mint 500 db maszkot varrt már, de Katona Mária, Illés Julika, Bencsik Jánosné, Lachó Istvánné, Szabó Jánosné Margó, Orbánné Morauszki Erika, Kuri Rozália is ezen dolgozik. Ők azok, akik a segítségünkre vannak, körülbelül 1500 db maszkot varrtak eddig, és ez a szám folyamatosan növekszik.

Van-e még erre igény, jelentkezhet-e esetleg akinek ideje, tehetsége, kedve lenne bekapcsolódni?

Természetesen örömmel vesszük, ha van még jelentkező a varrásra, a hozzávalókat mi biztosítjuk. A célunk az, hogy minden igényt ki tudjunk elégíteni, akinek szüksége van rá, annak ingyen tudjunk biztosítani maszkokat.

Eddig milyen igény mutatkozik?

A Komlósi Média Facebook oldalán, valamint a Komlós TV-ben is közzétettük milyen módon lehet a maszkokhoz hozzájutni. Ennek köszönhetően egyre jobban elterjedt, hogy engem kell keresni, és jönnek is az emberek, egyre többen jelzik, hogy szükségük van rá. A magánembereken kívül több intézménynek is tudtunk adni, így az Idősek Otthonában és a nappali ellátásban dolgozóknak, a polgárőröknek, a laborban és a reumatológián dolgozóknak,
a köz foglalkoztatottaknak, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársainak, az óvodák dolgozóinak és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak is tudtunk már juttatni jó pár darabot. De ez a kör folyamatosan bővül, ahogy készülnek az új maszkok.

Milyen módon lehet Téged megkeresni ebben az ügyben?

Telefonon vagy messengeren, és természetesen személyesen is, és megbeszéljük az átadás módját. Akik egészségi állapotuk miatt nem tudnak eljönni érte, azoknak megoldjuk a kiszállítást is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr1915645660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása