2020. április 27. 10:58 - Lóczi Dóra

Koronanapló - 8.

A Rózsa fürdő zárt ajtók mögött, a gyógyászat meghatározott szolgáltatásokkal üzemel. A jelenlegi helyzetről a fürdő vezetőjét, Szűcs Szabolcsot kérdeztük.

blog_009.jpg

Szűcs Szabolcs, fürdővezető


A járványhelyzet kialakulásával sajnos a Rózsa fürdő is kénytelen volt bezárni, milyen  munkálatok folynak jelenleg a zárt kapuk mögött?


Igen, sajnos, mint a legtöbb fürdőt Magyarországon, minket is érintett a bezárás. Nem tudunk ez ellen mit tenni, alkalmazkodunk hozzá, hiszen az első a vendégek egészségének a védelme. Kihasználva ezt az időt,  felkészülünk, hiszen ez amúgy is a tavaszi-nyári felkészülés ideje szokott lenni. Talán most egy kicsit több időnk van, így olyan dolgokat is el tudunk végezni, amire normál átállásnál nem szokott idő jutni. Ilyen például a 25 m-es medencének a vályú átalakítása. A medencéből kifolyó víz egy taposórácson keresztül folyik le a szivattyúkhoz, ez a vályú évek óta problémás, ezért most kap egy speciális borítást, hogy jobban el tudja vezetni a vizet. Ezen kívül asztalos munkákat végzünk, további 8 kabint újítunk fel a meglévő 16 felújított mellett, festünk és igyekszünk minden olyan munkálatot elvégezni, ami a vendégek elégedettségét szolgálja. Sajnos a nagy beruházást igénylő munkákat nem tudjuk elvégezni, hiszen az első az, hogy a dolgozóinknak tudjunk munkabért fizetni, nagyon kell
tartalékolnunk, hogy a szükséges kiadásokra legyen anyagi fedezetünk. Éppen ezért új szolgáltatásokat nem tudunk a vendégek rendelkezésére bocsájtani, de a meglévőket biztosan tökéletesíteni fogjuk. 

.
A gyógyászat működik, milyen szolgáltatásokkal várják a betegeket?


A vizes kezeléseket nem tudjuk nyújtani a betegeknek, viszont a fizikoterápia, illetve a vízhez nem kötődő szolgáltatások működnek. El kell, hogy mondjam azonban, hogy ezeket nagyon kevés beteg veszi igénybe, nagyon megcsappant a betegszám, de akik jönnek, azokat megfelelő higiéniai körülmények között, és védőfelszerelést alkalmazva látjuk el. 

Jelen helyzetben a gyógyászatra hogyan lehet bejelentkezni?


A bejelentkezés semmit nem változott, orvosi kiírásra történik a szolgáltatásoknak az igénybevétele, a recepción regisztrálást követően. Ebben nincs változás.


A vírus elleni legfőbb védekezés a fertőtlenítés, a Komlós Településszolgáltatási Kft. ezt végzi nap, mint nap. A város mely pontjain végzik ezt a munkát?


Igen, a koronavírus hatékony ellenszere a klór, és a hypo. Ezért mi a háztartásinál erősebb hypo-oldatot használunk, ennek a bázisát a Rózsa Fürdő biztosítja, ugyanis nekünk van felhalmozva olyan ipari hypónk, amit tudunk megfelelően hígítani, hogy a vírus ellen hatékony legyen. Emellett úgynevezett hypo-port is használunk, ami szintén ipari minőségű, vízzel feloldva egy megfelelő oldatot képez, ami hatékony a vírus ellen. A kijuttatása pedig egyszerű háti permetezőkkel történik. A városlakók által leginkább frekventált helyekre juttatjuk ki  önkormányzati kérésre. A napi rendszerességgel fertőtlenített helyek: az orvosi rendelők környéke, OTP Bank és környéke a Coop áruház környéke, buszmegállók, vasút állomás, a Rózsa Fürdő gyógyászata, és a gyógyszertárak környéke. Ez egyébként kimondottan lakossági kérés volt, hogy a gyógyszertárakat se hagyjuk ki. Ezen kívül, amit kér, polgármester úr annak eleget teszünk, de az alap a napi 2-szeri fertőtlenítés, először a kora reggeli órákban, utána pedig dél környékén újra. Felhívnám a figyelmet, hogy ha a lakosság erős hypo szagot érez, az emiatt van. Természetesen próbálunk úgy dolgozni, hogy a közlekedésben fennakadást ne okozzunk, valamint az értékeket próbáljuk védeni, tehát gépjárművekre, és olyan felületekre, ahol károsodást okozna a hypo, oda nem fújjuk. 


Ez szabadtéren történik, tehát nem lehet egészségkárosító hatása, ugye?


Így van, ez minden esetben szabadtéren történik. A Polgármesteri Hivatalban, illetve a gyógyászaton, ahol beltérben fertőtlenítünk, ott nem klóralapú fertőtlenítőszert használunk.

 Ajánlható-e hogy a lakosság a saját környezetét hasonló módon fertőtlenítse?

 Igen, mindenképpen. Úgy tudom, hogy háztartási hypót azért be lehet szerezni a boltokban is, mindenképpen tegyék meg. Olyan felületeken, ahol étkeznek, vagy amivel érintkeznek, oda az alkohol bázisú fertőtlenítőt javaslom, a járófelületeken pedig nyugodtan alkalmazhatják a klór tartalmú  fertőtlenítő szereket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr1415643956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása