2020. április 21. 09:39 - Lóczi Dóra

Koronanapló – 2.


Húsellátás Tótkomlóson
A megváltozott helyzetet lassan mindenki megszokja, médiás kollégáink a húsellátással kapcsolatban érdeklődtek a helyi vállalkozóktól.

blog_026.jpg
Csjernyikné Povázsai Zsuzsanna - Baromfibolt

Milyen jelenleg a baromfihús ellátás Tótkomlóson?
A baromfihús ellátás folyamatos. Minden nap friss árut kapunk, pulykát, csirkét, kacsát. Nem kell félni attól, hogy nem lesz hús a boltban. Élelmiszerárusításról van szó, itt tehát különösen kell figyelni a higiénés előírásokra.

Hogyan védik az eladókat, és a vásárlókat?
Mi eddig is gumikesztyűben dolgoztunk, most természetesen maszkot is viselünk, és folyamatosan fertőtlenítjük a kilincseket, a pultot, a pénztárgépet, és gyakorlatilag mindent, amivel érintkezünk.

Az élelmiszer árak ebben a helyzetben növekednek. Mi tapasztalható a baromfihús áránál?
Igen, itt is emelkedtek az árak, sajnos elég drasztikusan, de úgy tapasztaljuk, hogy lassan újra kezdenek csökkenni.

Mi a helyzet a komlósi igényekkel? Megemelkedett a kereslet? Mi az, amit legjobban keresnek a vásárlók?
Mindent keresnek, és mi próbálunk minden igényt kielégíteni, nincs semmiből hiány. Nem kell senkinek otthon felhalmozni a készleteket, mert minden nap kapjuk a friss húst.

blog_004.jpg

Újszászi Roland - Komlós-Hús Kft.

Mennyire zavartalan a húsellátás, mire számíthatnak a vásárlók, van-e elég árukészlet?
Jelenleg az ellátással nincs probléma, a sertés és marhahús beszerzése zavartalan. 3 héttel ezelőtt, amikor beindult a vírus, akkor volt egy kisebb fennakadás, mert elkezdődött a tömeges felvásárlás, és a vágóhidak nem győzték. De, azóta visszaállt minden a rendes kerékvágásba, és zavartalanul működik minden.

Itt az üzemben, illetve a húsboltban milyen intézkedéseket kellett tenni a dolgozók, illetve a vásárlók érdekében?
Amit a rendeletek előírnak, azt természetesen betartjuk. Sűrűbben, többet fertőtlenítünk, naponta többször lázat mérünk a dolgozóinknál, áruszállításkor pedig kizárólag mi vehetjük át az árut, külsős személy nem jöhet be sem az üzletbe, sem a boltba.

Mennyire türelmesek a vásárlók, hiszen láttuk, hogy várni kell a bolt előtt?
A tapasztalat az, hogy sajnos vannak türelmetlenebb vásárlók, akik nem mindig tudják kivárni a sorukat. Az idősávos vásárlással is vannak problémák, mert a 65 év alattiaknak kevés az az idő, amit a bevásárlásra fordíthatnak, emiatt fordul elő, hogy feltorlódnak a vásárlók.

Tehát akkor bízhatunk benne, hogy lesz elegendő hús a jövőben is?
Így van, az alapanyagellátással nincs probléma, és nem is lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr9715627742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása