2020. január 22. 14:00 - KomlósMédia

A Doni katasztrófa áldozataira emlékeztek a II. Világháborús emlékműnél

A Szabadság téren álló II. Világháborús emlékműnél gyűltek össze az emlékezni vágyók a Doni katasztrófa emléknapján. Tótkomlós előljárói, az intézmények vezetői, a történelmi egyházak és civil szervezetek képviselői, a magyarországi hagyományőrző honvéd szervezetek képviselői mellett a németországi katonák delegációja is megtisztelte jelenlétével a megemlékezést.

Az esemény megnyitójaként Szpisák Attila evangélikus lelkész köszöntötte a megjelenteket, majd mondta el ünnepi beszédét.

A Doni katasztrófa eseményeit Csontos Pál helytörténész elevenítette fel a jelenlévőknek, majd a történelmi egyházak képviselői: Lapis Zsuzsanna református lelkészasszony, Roszel Norbert katolikus plébániai kormányzó és Szpisák Attila evangélikus lelkész mondtak áldást.

A rendezvény az Ó temetőben folytatódott, ahol az I. Világháború tótkomlósi áldozatainak emléket állító temetődomb kopjafájánál is lerótták kegyeletüket a megjelentek.

 

002.jpg

003.jpg

001.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr3915419346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása