2021. március 10. 11:34 - Lóczi Dóra

Tavaszi felkészülés a TTC-nél

Labdarúgóink számára megkezdődött az aktív időszak. Rendszeresen edzenek, és lejátszották két utolsó kvalifikációs mérkőzésüket is. A klub elnökét, László Dávidot egy kis értékelésre és a jövő felvázolására kértük.

blog_2021_04_02.jpg

Február vége van, ami a bajnokság kezdetét is jelenti. Hogy indul az új idénynek a TTC?

Igazság szerint a bajnokság már elkezdődött. A tavalyi év végén a covid miatt elmaradt mérkőzéseket február elején pótoltuk. Ez még a kvalifikációs bajnokságból visszamaradt két mérkőzés volt. Az első Gyulán került
megrendezésre, műfüves pályán, a Békéscsaba MÁV ellen, és ezt 1-0-ra elveszítettük. A második mérkőzést pedig Doboz ellen vívtuk meg, és 4-1-es győzelemmel sikerült abszolválnunk. Ami azt jelenti, hogy a békés megyei bajnokságot „Megye2 A” csoportban folytatjuk tovább. 13 ponttal a dobogó legalsó fokáról fordulunk neki a bajnokságnak, Gyomaendrőd és Okány van előttünk helyezésben. Egészen jó helyről indulunk, akár még az aranyéremért is tudunk küzdeni ezen a tavaszon. Komoly célt tűztünk ki magunk elé, ezért a srácok már január eleje óta dolgoznak heti három alkalommal, illetve edzőmérkőzések is voltak már.

Mit lehet elmondani a játékos állományról?

Néhány játékosunk távozott, Keszeli Rajmund a Szegedi VSE-hez, Bogár Patrik Pusztaföldvárra, Kun Dominik pedig a Békéscsaba ELŐRE-hez igazolt át. Ő egyébként utánpótlás játékos volt. Újra kezdte a játékot Szabó Sándor Patrik. Kizárólag tótkomlósiak alkotják a felnőtt csapat keretét, illetve felkerült még Nagy Attila és Molnár Imre az ifjúsági csapatból. Ők mindketten 16 esztendősek. Egyéb jelentős változás nem volt.

A feltételeket mennyire tudjátok biztosítani a megfelelő felkészüléshez illetve a meccsekhez?

Most a covid miatt teremben nem lehet edzéseket tartani, ezért a szomszédos Kaszaperre utazunk át heti rendszerességgel. A felnőtt csapat játékosai közösen viselik ennek a költségeit a jelenlegi helyzetben, amiért köszönet illeti őket. Illetve itt szabadtéren, a salakpályánkon szoktunk edzeni. Reméljük, most már jön a jó idő, az óraátállítás, és vissza tudunk térni a füves pályára is.

Nagyon fontos az anyagi háttér biztosítása. Ezen a téren mi újság nálatok?

Nem túl pozitív hírt kaptunk, csakúgy, mint Tótkomlós város összes többi civil szervezete, ugyanis az eddig kapott költségvetésünket megfelezte a város ebben a nehéz helyzetben. Próbálunk hozzá igazodni, de nagyon nehéz
esztendő elé nézünk. Ha bárki, bármivel támogatni tudja az egyesületet, azt nagyon szépen megköszönjük. Minden eddig eltervezett fejlesztés meg fog állni ebben a jelenlegi helyzetben, próbáljuk úgy átvészelni az évet, hogy jól tudjuk majd zárni év végén.

Jogosultak vagytok az adó 1%-ra is, ugye?

Igen, ha nekünk ajánlják az adó 1%-át, azt nagyon köszönjük. Ezt a támogatást általában cipőkre szoktuk fordítani a gyerekek számára. Sajnos sok a hátrányos helyzetű kisgyerek, akinek nem tudnak a szülei cipőt biztosítani. Ez a támogatás általában 200.000,- Ft körüli összeg szokott lenni, ami nagyon nagy segítség az egyesület számára. Egyébként a régi játékosok is szoktak összeszedni cipőket, amiket behoznak a gyerekeknek.

Rossz hír, hogy a nézők továbbra is ki vannak zárva a pályákról, tehát személyesen nem követhetik a meccseket.

Igen, sajnos zárt kapusak a mérkőzések továbbra is, ami szintén bevétel kiesést von maga után, hiszen a megyében a legtöbb néző általában itt van nálunk. A tótkomlósiak nagyon szeretnek kilátogatni a mérkőzésekre, de erre egyelőre várnunk kell még.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr9016456316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása