2021. március 09. 14:15 - Lóczi Dóra

Tavaszi felkészülés a TUE-nál

A kialakult járványhelyzet a helyi sportéletre is kihatással van. Juhász Tamással, a Tótkomlósi Úszó Egyesület elnökével arról beszélgettünk, hogyan halad a munka a jelenlegi nehéz körülmények között.

blog_04_01_1.jpg

A járványhelyzet ellenére az úszók szerencsére továbbra is folytathatják az edzéseket.

Igen, hála Istennek nekünk nem nagyon volt megszakításunk a covid járvány miatt az igazolt versenyzőkkel. Sajnos a hobbiúszók nem vehetnek részt az edzéseken. Így van egy kis hiányérzetünk, de a versenyző csapattal tudunk folyamatosan készülni.

Úszóinknak nem csak a felkészülés illetve az edzések indultak be, hanem már a versenyek is. Milyen eredményeket értek el az ifjú sportolók? 

A jó eredmények felsorolását kezdjük a múlt év végével. Decemberben tartották a korosztályos bajnokságokat. Ezek a fiatalabbaknál régiós szinten megtartott versenyek voltak a járvány miatt. Nagyon szép eredményeket értek el, többen arany jelvényes szintet úsztak. Sajnos az éremszerzés most nem sikerült. Viszont pontszerző, 4.-5.-6.-7. helyek születtek, és ez nem a véletlen műve. Továbbá volt egy úszónk, Bányik Barnabás, aki a serdülő bajnokságon 200 m-es hátúszásban nagyon szép 3. helyet ért el, valamint 400 m vegyesen 8. helyen végzett a döntőben.

Az elmúlt hétvégék is versennyel teltek. Milyen eredmények születtek a komlósi úszóknál?

Néhány héttel ezelőtt voltunk Kecskeméten. A legkisebbek közül Acsai Lilla jeleskedett Hajdú Bogival és a többiekkel egyetemben. Voltunk Hódmezővásárhelyen is, ahol már egy picivel jobb eredmények születtek. Úgy látom, hogy a megterhelő munka mellett elkezdtek javulni az idők is, de igazából még mindig terhelésből úsznak a versenyzőink. 

A Tótkomlósi Úszó Egyesületnél generációról generációra mindig vannak kivételes tehetségek. Mi a helyzet jelenleg ezen a téren?

Én jelenleg egy közel 10 fős kerettel dolgozom. Ügyesek a gyerekek, mindenki tehetséges, de még kicsit várni kell. Van, aki most picivel gyengébben teljesít, de később akár kiemelkedő is lehet a teljesítménye, és fordítva is. Ez nagyon gyerekfüggő. Ami a legnagyobb bánatunk, hogy az alattunk lévő csoportokból nem tudunk fölhozni gyerekeket, akikből majd jó úszók lennének később, és emiatt szerintem egy hatalmas űr fog tátongani egy fél éven belül.

Milyen versenyek várnak rátok a közeljövőben?

Hódmezővásárhelyen és Békéscsabán is lesz versenyünk, de egyelőre minden képlékeny a járvány miatt, hiszen nem mindenhol tudják betartani a rendezési szabályokat. 

Említetted, hogy a nem igazolt versenyzők most nem tudnak részt venni az edzéseken. Mit gondolsz, ha ők visszatérhetnek az uszodába, kitart majd a szorgalmuk, lelkesedésük?

Igen, ettől nem félek, mert az első ciklus után is lehetett látni, hogy visszatértek, elkezdtek dolgozni, és nagyon szépen haladtak. Sajnos a járvány megint megtörte ezt a lendületet. Úgy gondolom, hogy átlendülnek ezeken a
nehézségeken, de aki ismeri ezt a sportot, az pontosan tudja, hogy a kihagyott hetek, hónapok, méterek, kilométerek nagyon-nagyon hiányozni fognak.

Gondolom, hogy már nagyon várjátok a nyarat?

Nagyon várjuk, csak a kérdés az, hogy nyáron lesz-e lehetőségünk a kinti edzésekre. Bízunk benne, hogy igen. Ha fel tudják fűteni a kinti medencét, az nem csak nekünk lenne jó, hiszen nagyon sokan járnak hobbi szinten úszni, nekik is nagyon hiányzik már ez a lehetőség. Sajnos egyelőre nem tudjuk a választ arra a kérdésre, hogy mikor nyithat a fürdő a nagyközönség előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr7516455424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása