2021. február 25. 11:36 - Lóczi Dóra

Felújítás a COOP áruházban

Február eleje óta látványos átalakuláson esett át a város szívében található COOP áruház. A felújítási munkák során kívül és belül is megszépül az üzlet. Gáspár Gyöngyi üzletvezetővel az újranyitásról beszélgettünk.

blog_04_02_1.jpg

 A COOP áruház most először van bezárva a vásárlók előtt. Mivel várjátok vissza őket a felújítást követően?

Március 11-én szeretnénk újra nyitni, a hosszú szünet után. Nyitási akciókkal várjuk vissza kedves vásárlóinkat, ezen kívül széles csemegepulttal, friss tőke- és baromfihús termékekkel, Fornetti termékekkel, zöldség-gyümölcs kínálattal, iparcikkekkel és újdonságként, hidegkonyhai készítményekkel várunk mindenkit szeretettel.

Mire számíthatnak a vásárlók, mitől lesz igazán komlósi a COOP?

Helyi értékeket megjelenítő fotókkal fogjuk dekorálni az üzletet.

Készültök-e újdonságokkal, meglepetésekkel a nyitásra?

A megszokott áruválasztékkal várjuk a vásárlókat, újdonságként az említett hidegkonyhai készítményeken kívül a tőkehúsok kerülnek bevezetésre a baromfihús mellett.

Mikor érkezhetnek a vevők a megújult üzletbe?

Március 11-től várjuk szeretettel a vásárlókat!

blog_04_03_1.jpg

Fekete Tibort, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatóját az üzlet felújításának folyamatáról, az áruházlánc üzletpolitikájáról, valamint az újranyitást követő változásokról kérdeztük.

Milyen felújítási munkálatokat végeznek a tótkomlósi COOP áruházban?

Február 6-án bezártuk az üzletet, mert egy sokkal korszerűbb üzletet szeretnénk a tótkomlósi lakosság számára biztosítani, illetve a környező településeknek is, hiszen nagyon sokan járnak be Tótkomlósra vásárolni. Ez egy komplex boltmegújítási program része. Előzményeként szeretném elmondani, hogy egyik boltunkkal 2016-ban megmérettettünk egy országos versenyen. Ez a debreceni Jerikó úti boltunk volt, ami elnyerte az Év Szupermarketje címet. Ebből láttuk, hogy tudjuk a jövőt építeni, fenntartható kereskedelmet tudunk biztosítani azokban az üzletekben amelyekkel rendelkezünk illetve amihez időközben hozzájutottunk. A Szarvas-COOP-al 2019 év végén kötöttünk egy stratégiai megállapodást, amelynek eredményeképpen a Szarvas-COOP integrálódott a COOP-Szolnokba. Így jutottunk el oda, hogy a Szarvas-COOP legnagyobb üzlete a tótkomlósi bolt. Úgy ítéltük meg, hogy érdemes arra a helyi lakosság, hogy az új, komplex boltmegújítási programunk részeként ezt az üzletet is felújítsuk. Mintegy 150-160 millió forintnyi összeget költünk erre az üzletre. Ebbe beletartozik, hogy megújuló energiákat használunk. Itt korábban a hűtők úgymond hulladék hőt termeltek, tehát kiment az utcára a hűtők által termelt hő. Ezt visszaforgatjuk egy hőcserélőn keresztül, tehát nyáron hűtésre, télen pedig fűtésre fogjuk használni. A környezettudatosság is nagyon fontos szempont a felújítás során. A dolgozók létszáma nem változik, egy nagyon jó kollektíva dolgozik ebben az üzletben, vidámak, barátságosak, én azt gondolom, abszolút tótkomlósi kollektíváról beszélhetünk. Ugyanakkor ez a bolt a mi besorolásunk szerint eddig egy Szuper 1-es kategóriába tartozott, de a megújítás után Szuper 2-es kategóriába lép, ami azt jelenti, hogy bővebb választékkal készülünk a vásárló közönségnek. Hogy egy példát is mondjak: hidegkonyhai készítményekkel bővül a választék, de egyre nagyobb az igény arra, hogy a kényelmi termékek is szerepet kapjanak egy-egy üzlet választékában, ezért ezeket a termékeket is behozzuk. Illetve figyelünk azokra a vásárlókra is, akik valamilyen allergiával, intoleranciával élnek, és bizonyos „mentes” termékeket szeretnének vásárolni, ennek a termékkörnek is egy jóval szélesebb választékát fogjuk tudni bemutatni.

Nyilván külsőségekben is megváltozik az üzlet. Milyen változásokkal szembesülhetnek majd a vásárlók? 

A fő logónk megmarad, hiszen a COOP-Szolnok is a COOP üzletlánc tagja, ugyanakkor ebben a boltmegújítási programunkban, a többi üzletünkben is nagyon figyeltünk arra, hogy mi szövetkezeti gyökerekkel rendelkezünk.
Elődeink 1946. június 2-án alapították a COOP-Szolnok jogelődjét, a Szolnok és Vidéke ÁFÉSZ-t. Ott a helyi emberek hozták létre az üzleteket, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy a vásárlók, az itt élők magukénak érezzék ezt az üzletet, és ezt meg fogjuk jeleníteni Tótkomlós egy-egy nevezetességének a fotójával, amit az üzletben fogunk kitenni. Annyiban lesz még változás, hogy betekintő ablakot is fogunk biztosítani, tehát nem ragasztunk le minden ablakot, hogy jól látható legyen, hogy itt tárt karokkal várjuk a kedves vásárlókat.

Ahogy a munkálatokból látszik, az eladótér is sokkal korszerűbb és szebb lesz. 

Ez az, ami a leginkább látható lesz a vásárlók számára, de természetesen a hátteret is megújítjuk, hiszen ez az üzlet ilyen komplex felújításon építése óta nem esett át. Mintegy 700 m 2 -es eladóteret kapunk, egy picit bővítettünk, hiszen a korábbi dohánybolt területét is „hozzácsaptuk” újra az üzlethez, amire azért volt szükség, hogy nagyobb választékot tudjunk biztosítani. Modern berendezésekkel fogjuk megtölteni az üzletet, amivel az egyes termékeket sokkal inkább ki tudjuk emelni, és készülünk a világítás megújítására is.

Tótkomlós legnagyobb üzletéről van szó, így nagyon fontos az árfekvés. Ezt illetően miről tud beszámolni a kedves lakosságnak?

Semmiben nem változnak az árak, továbbra is ugyanazokkal az árakkal dolgozunk, mint az összes többi boltunkban. Tehát az, hogy felújítjuk, nem jelenti azt, hogy magasabb árakkal fogunk dolgozni, nem erről szól a
boltmegújítási programunk. Arról szól, hogy egy szélesebb választékot tudjunk biztosítani a kedves vevőknek, ugyanakkor sokkal több akció is lesz, mint ahogy említettem egy magasabb kategóriába lép be az üzlet, és több termékből több akciót is fogunk tudni szervezni. Természetesen március 11-én nagyon sok nyitási akcióval és ajándékkal várjuk a kedves vásárlókat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr8516438928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása