2020. október 01. 12:07 - Lóczi Dóra

Újabb komlósi sportsiker

Bajczer Csaba fiatal kora ellenére mostanra számos rangos sportversenyen képviselte városunkat. 19 évesen 4 x-es világbajnok, 2 x-es abszolút Európa bajnok és 4 x-es Európa bajnok erőemelésben. A sikerszériát szeptemberben tovább folytatta Kiskunfélegyházán. Az ottani sikereiről és jövőbeli terveiről
faggattuk.

pic_01_02.jpg

Milyen erőemelő versenyre került sor a hétvégén?

A Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa került megrendezésre szeptember 18-20.-ig.

 A Kiskunfélegyházán megrendezésre kerülő versenyre több kategóriában jelentkeztél.  Ezen kívül egy  meghívásos versenyen is részt vehettél. Melyik volt ez?

Nagyon megtisztelő volt számomra, hogy szeptember 19-én este egy elit Pro Show-n vehettem részt, amit helyezés szerint is díjaztak. Valójában már az is nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy meghívtak, mivel tudomásom szerint nálam fiatalabb versenyző még nem vett részt ilyen meghívásos, rangos versenyen. Úgy gondolom ott is sikerült helytállnom.

Szép eredményeket értél el, hiszen több kupát és több érmet is nyertél. Mégis a mai beszélgetésünkre csak egy érmet hoztál el. Miért éppen ezt választottad?

Úgy gondoltam, hogy a legfontosabb ez az elit érem. Nekem ez jelenti a legtöbbet, hiszen nem mindenki mondhatja el magáról, hogy egy ilyen éremnek a tulajdonosa. Az Elit Show résztvevői kaptak ilyen szépen kidolgozott érmet, ami egy olyan körbe való tartozást jelent, amit kevesen mondhatnak el magukról, mivel limitált a létszám. Magyarországon van egy besorolási ranglista, ahová csak megszabott eredmény elérése során lehet bejutni.

Maradjunk akkor az eredményeknél. Mit sikerült elérned Kiskunfélegyházán?

A verseny erőemelés részében guggoltam 250kg-ot, fekve nyomtam 157,5kg- ot, és 310kg-ot húztam fel, ami egy 717,5kg-os összetett eredményt jelent. Ebből a guggolás is magyar csúcs volt, de az ellenfelem,- akinek ezúton is
gratulálok, - meg is döntötte ezt már a következő körben, szóval az nem az enyém lett végül. A fekve nyomás és a felhúzás, valamint az összetett magyar rekord, ami az enyém is maradt, és nagyon büszke vagyok rá. Aztán szombat este az Elit Show-n, ahová nagyon sok ember ellátogatott, kicsit már megfáradva, sikerült még 307,5kg-ot teljesíteni.

Említetted, hogy sokan ellátogattak erre a szombati eseményre, ami nem annyira megszokott az erőemelő versenyeken, hiszen nem vonz nagy tömegeket ez a sport, mivel nem annyira látványsport. Betudható ez annak, hogy a vírus miatt kevés verseny kerül megrendezésre?

Igen! Nagyon ki voltak már a sportkedvelők erre a versenyre, mivel a tavaszi szezont kényszerűségből lemondták, és az őszi szezonból is ez a verseny maradt nekünk, hiszen a hazánkban megrendezésre kerülő világbajnokság szintén elmaradt. Ráadásul a Liga Kupa két színpados verseny, tehát két helyszínen folyik párhuzamosan az egész verseny, viszont az Elit Show egy színpadon zajlott, így mindenki figyelme oda összpontosult. Igen komoly teljesítményeket láttunk. Például, hogy az egyik versenytársam történelmet írt azzal, hogy 405kg- ot húzott fel.

Milyen versenyek várhatók? Mi az, amire ezután fogsz készülni?

Most jön egy kis pihenő, aztán pedig elkezdünk alapozni a jövő évi szezonra. Sajnos egyelőre nem tudjuk, milyen versenyek megrendezésére lesz lehetőség tavasszal, vagy jövő ősszel, így hosszabb alapozásra és a következő szezonra készülünk, mert még nagyobb eredményeket szeretnénk elérni.

Konkrétan súlyban meg tudod azt jelölni, hogy mi a legközelebbi célod?

Minél több. Nem szeretek súlyban kitűzni célokat. Verseny előtt sem mondtam senkinek, hogy mennyit szeretnék elérni, csak a kezdő súlyokat árultam el.

Neked hobbid, mondhatjuk azt is, hogy életformád a sport, de szeretnéd hivatásodnak is választani. Mi az, ami most foglalkoztat? Hogyan alapozod meg a jövődet?

Szeretnék majd később edzőként dolgozni. Ehhez gyűjtöm az eredményeket, hogy kellően alá támaszthassam, hogy értek ehhez a szakirányhoz. Szeretnék erőemelőkkel is foglalkozni, de ez még a jövő zenéje.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr3416223352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása