2020. augusztus 28. 09:33 - Lóczi Dóra

Új munkahelyek teremtése

A Tótkomlóson és környező településeken élő, megváltozott munkaképességű emberek számára új munkavállalási lehetőség nyílt augusztus 1-től a Táncsics utca 10. (volt kollégium) épületében. Anna Benczeovát kérdeztük a kezdeti tapasztalatokról.

ab_003.jpg

Mikor kezdhették meg a dolgozók a munkát?

Augusztus 10-én volt az első napjuk, akkor a legtöbbjükkel szerződést is kötöttek. 42 emberrel kezdtük meg a munkát.

Hány tótkomlósi munkavállaló van?

Jelenleg 13 tótkomlósi munkavállaló van. A többiek vidékről járnak több helyről is, Békéssámsontól Almáskamarásig, de Gádorosról és Pitvarosról is van dolgozónk.

Milyen feltétellel kerülhettek be ebbe a programba a dolgozók?

Az anyacég ellenőrzi a munkavállalók bizonyítványait illetve rehabilitációs papírjait, és ezek alapján dönti el, hogy alkalmazható-e vagy sem. 

Milyen munkaidőben dolgoznak a munkavállalók?

Eredetileg kétműszakos munkarend volt meghirdetve, 8-tól 17 óráig, de ezt a buszjáratok miatt módosítanunk kellett, úgyhogy 7 órától fél 12-ig tart a délelőtti műszak, délután pedig 11:40-től 16 óráig. Természetesen szünetekkel.

Milyen jellegű munkát végeznek a dolgozók? 

Könnyű fizikai munkát tudunk vállalni, és ha a környéken vannak olyan vállalkozók, akiknek be tudunk dolgozni, akkor azoknak várjuk a jelentkezését.

Akár Önöknél is jelentkezhetnek az ilyen vállalkozók? 

Igen, természetesen, mi pedig segítünk a közvetítésben. Mi annak örülünk, ha minél több munkavállalót tudunk alkalmazni, és minél többféle munkát tudunk vállalni.

Vannak-e még jelentkezők, érdeklődők, illetve van-e mód további dolgozók felvételére?

Igen, lehet még jelentkezni, és vannak is jelentkezők. Ezúton szeretném kérni, hogy aki jelentkezni szeretne, az hozza magával az egészségügyi papírokat, és mi továbbítjuk ezeket az anyacég felé.

Mit tesznek annak érdekében, hogy a dolgozók komfortosan érezzék magukat munkavégzés közben? Illetve milyen intézkedéseket tesznek a vírusvédelem érdekében?

Az első napokon nagyon sokan voltunk, ezért döntöttünk úgy, hogy két műszakra osztjuk a munkaidőt. Így tudjuk biztosítani a megfelelő védőtávolság betartását. Figyelünk arra, hogy a mozgásukban korlátozott dolgozóink a
kerekes székekkel is elférjenek, és kényelmesen tudjanak közlekedni, valamint menekülő útvonalakat is biztosítunk számukra.

Mik az első tapasztalatok? Mennyire elégedettek a dolgozók ezzel a lehetőséggel? 

A munkavállalók nagy része évek óta nem tudott dolgozni, és nagyon lelkesek. Nagyon örültek, hogy ez a lehetőség adódott. Nagy segítséget kaptunk az önkormányzattól is, hiszen egy szép épületet biztosítottak számunkra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr1816179612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása