2020. augusztus 27. 09:31 - Lóczi Dóra

Újabb útjavítások a városban

A nyár vége felé, - kihasználva még a jóidőt,- útjavítási munkálatokra kerül sor a város több pontján. Erről beszélgettünk Horváth Zoltán alpolgármester úrral.

ab_002.jpg

Nagyon fontos munkálatok kezdődtek meg. Kátyúzzák Tótkomlós utcáit. Hogy nyílott erre lehetőség?

Örömmel mondhatom el, hogy Tótkomlós belterületi útjai kátyúzásra kerülnek. Három árajánlatot kértünk be, és a legmegfelelőbb ajánlatot a Sándor Aszfalt Kft. nyújtotta be. Tótkomlós város 4 millió forintot tudott ezekre a munkálatokra elkülöníteni. Ez nagyságrendileg 42 tonna meleg aszfaltnak a bedolgozására lesz elegendő.

Ha területileg nézzük, akkor ez hány utcára és mely utcákra lesz elegendő?

Sajnos tudjuk, hogy egyes útjaink nagyon rossz állapotban vannak. Ezt rá tudjuk fogni akár még a szennyvíz beruházásra is, de sajnos a természetes kopásból eredendően is romlik az állapotuk. Megpróbáljuk azokat az utakat kátyúzni, amelyek eddig el voltak hanyagolva. Ilyen többek között a Földvári utca, a Katona utca, a Mikszáth utca, a Kisfaludy utca, és reméljük, hogy lesznek még olyan utcák, amikre fog jutni ebből az aszfaltból. Egyelőre ezt a 42 tonnát tudjuk csak bedolgozni.

Gondolom alapos felmérést követően került kiválasztásra ez a néhány utca. Mivel tudjuk esetleg  vigasztalni azokat, akik most ebből kimaradnak, és szükséges lenne ezeket a munkálatokat az ő  lakóhelyükön is elvégezni?

A szakemberek és a műszaki ellenőrünk egyetértésben jelölték ki ezeket az utcákat. Én nagyon bízom benne, hogy további pénzösszegeket is tudunk majd elkülöníteni és tudjuk még folytatni a kátyúzást. 

A tavalyi évben sikerült leaszfaltozni a Tas utcát. Erre lesz-e lehetőség ebben az évben, hogy esetleg teljes utca aszfaltozása is megvalósuljon?

Jelen pillanatban is be van adva egy pályázatunk, ami annak az útszakaszra szól, ami a Kossuth utcát és a Békéssámsoni utat köti össze. Ez a Művelődési Központ épülete és a magyar iskola közötti terület teljes rekonstrukcióját jelentené. Én nagyon bízom benne, hogy a támogatás pozitív elbírálást fog kapni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr4716178514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása