2020. augusztus 11. 08:48 - Lóczi Dóra

Torna ismét Katus Attilával

2020. július 18-án, a XV. Nemzetközi Szenior Úszóverseny programja keretében közös tornára is sor került a Rózsa Fürdőben. Idén ismét Katus Attila  hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobik bajnok  vezényletével tornáztak a vállalkozó szellemű hölgyek. Vele beszélgettünk az aerobikról, a testmozgás fontosságáról, az egészséges életmód fontosságáról.

Hogy lehet az, hogy az aerobik nem veszít népszerűségéből, és mindig meg tud újulni?

Úgy gondolom, hogy az aerobik a modern életvitelnek az egyik praktikus mozgásformája. Egyrészt mert nagyon sokféle mozgást foglal magába, tehát mindenki megtalálja a számára megfelelőt, másrészt nem kell hozzá sokféle felszerelés. Egy sportcipő, néhány olyan ruhadarab, ami ehhez alkalmas, és a társaság. Hiszen az ember táras lény, és ehhez a sporthoz hozzátartozik, előtte- utána egy kis beszélgetés is, a zenét pedig mindenki szereti. Az edzés szakember irányításával történik, ami biztonságérzetet nyújt. Talán ez lehet a siker titka. A járványhelyzet kapcsán is előtérbe került, hiszen ez a mozgásforma nagyon jól követhető online formában is.

Mi az, ami ennyire magával ragadta, hogy sok éve a fitnesz világában tevékenykedik, most már életmód-tanácsadóként is?

Ha az ember úgy érzi, hogy megtalálta az útját, azt, amire született, akkor ott marad. Szeretem az embereket, szeretem a szakmámat, szeretem a sportot és az egészséges életmódot, és igyekszem átadni azt a tudást, amit az évek során megszereztem. A sport önmagában nem elég az egészséges élethez, mellette nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, az alvás, a gondolkodásmód, a dohányzás mellőzése, a sok friss levegő, a napsütés, és még sorolhatnám.

Mi a tapasztalata? Mennyire vagyunk fogékonyak erre? Mennyire ügyelünk az egészségünkre?

Úgy gondolom, hogy nagy a szórás. Ha visszatekintek az elmúlt 10 évre, akkor mindenképpen látható az elmozdulás, az egészséges életmód szele mindenhová eljutott. Van, ahol nagyon magas szinten űzik az országban, és van, ahol ez még viszonylag süket fülekre talál. De ahogy jönnek az új generációk, szerintem már szembe kell, hogy nézzenek azzal, hogy mennyire fontos az egészséges életmód. Próbálok az embereknek hitelesen, a legjobb tudásom szerint segíteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr9216127490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása