2020. augusztus 03. 09:26 - Lóczi Dóra

Szívvel-lélekkel Tótkomlósért

balazs.jpgAz Országjáró Szombat Délelőtt és Délután című élő adással jelentkezett július 18-án a Kossuth Rádió Tótkomlósról, a Szent István térről. A rendezvényt sok-sok szervező munka előzte meg, annak érdekében, hogy az egész napos program során minden rendben legyen. Arról azonban, hogy ki volt a kezdeményezője annak, hogy az élő rádióadás egyik helyszíne Tótkomlós legyen, nem sokan tudnak. Az ötletgazdával, Mucsi Balázzsal beszélgettünk.

Hogyan jött az ötlet, hogy Tótkomlósra hívjuk a Kossuth Rádiót?

Úgy született meg az ötlet, hogy kiváló barátságban vagyunk itt többen is egyrészt a rádióval, másrészt az Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve Prohászka Béla mesterszakáccsal. Úgy gondoltuk, hogy ha az Országjáró Békés megyébe látogat, akkor az egyik állomásnak mindenképpen Tótkomlósnak kell lennie.

Az első összegző beszélgetések már megtörténtek. Hogyan értékelik ezt a napot, mint szervezők?

Én úgy érzem, hogy kiválóan! Egyben szeretném tolmácsolni a Kossuth Rádió munkatársainak jókívánságait is a tótkomlósi emberek felé. Mindenki, aki ide látogatott akár interjú alanyként, akár főzött, akár a munkájával járult hozzá a mai naphoz, ezt mind szívből tette, és azt hiszem, hogy Tótkomlósnak ez a valódi értéke. Én is ezért szeretek itt élni, mert ez a szerető kis közösség itt most is megmutatta, hogy a cél érdekében összefog, és úgy gondolom, hogy ez volt a siker titka.

Van-e lehetőség további bemutatkozásra esetleg tágabb körben is?

Én magam is több helyen is jártam, ahová az Országjáró ellátogatott, és az egyik település polgármester asszonyával beszélgettem, aki azt mondta, hogy bár turizmusáról híres a településük, mégis 3 évig érezték a hatását annak, hogy ott járt a Kossuth Rádió. Tótkomlós nem feltétlenül a turizmusáról ismert az országban, de egész biztos, hogy nyomot fog hagyni az országos rádió látogatása, és talán ennek hatására többen látogatnak majd el hozzánk.

Bízhatunk valami hasonló folytatásban?

Igen! Igazán sikeresnek mondhatjuk az élőadás lebonyolítását, ami hozzájárult ahhoz, hogy a Kossuth Rádió munkatársai kellemes emlékekkel, jó szájízzel mentek el városunkból. Úgy gondolom, hogy ha azok az emberek, akik tudnak tenni Tótkomlósért és összefognak, azok egész biztosan csodát tudnak ide hozni. Tegyük ezt mindannyian, akik itt lakunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr2116101764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása