2020. június 11. 10:01 - Lóczi Dóra

Bölcsődei hírek

A járványhelyzet ideje alatti gyermekfelügyeletről, a jelenlegi és a jövő évi várható bölcsődei létszámról faggattuk Hajduk Lászlónét, a bölcsőde vezetőjét.

blog_6_01.jpg

A veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatos volt a felügyelet a bölcsődében. Mennyire volt erre igény?

Nagyon nagy az igény a bölcsődei ellátásra. A veszélyhelyzet előtti megszokott rendben működünk, azzal a különbséggel, hogy a szülők egyelőre nem jöhetnek be az intézménybe, a kapuban vesszük át a gyerekeket és ott is adjuk ki. Jelenleg 34 gyermek tartózkodik az intézményben, és beszoktatás is folyik. A veszélyhelyzet alatt  kialakult szokásokat a mai napig betartjuk, fokozattan figyelünk a higiénés előírások betartására, gyakori szappanos kézmosás történik mind a gyerekek, mind a dolgozók részéről. A gyerekeket tanítjuk a helyes köhögési etikettre. Nagyon sokat tartózkodunk kint a levegőn, a csoportszobákat folyamatosan szellőztetjük. A takarítás és a fertőtlenítés napirendjét úgy alakítottuk ki, hogy a gyerekeket ne veszélyeztessük. Az olyan tárgyakat, amelyekkel naponta többször érintkezünk, gyakran áttöröljük és fertőtlenítjük.

Hogyan látjátok a jövő tanévet? Mennyien jelentkeztek? Lesz-e elég bölcsődei férőhely?

Pillanatnyilag még nem tudom megmondani. A jelenlegi létszám 40 gyermek. Ebből 20-an mennek szeptembertől óvodába. Eddig 14 új jelentkezőnk van, tehát még van 6 helyünk, de ez folyamatosan változik.

 Mi a gyakorlat, körülbelül mennyi idő kell a beszoktatásra?

 A tanév nálunk is szeptemberben kezdődik, a szülők általában akkor szoktak észbe kapni, és akkor még tudunk helyet biztosítani, de ha januárban- februárban jelentkeznek, akkor már általában teljes a létszámunk, és nincs szabad férőhely. A gyerekek beszoktatása általában 2 hét, de ez teljesen egyéntől függ. A szülők munkakezdés előtt egy hónappal szoktak jelentkezni, és akkor el is kezdjük a beszoktatást. Figyelembe szoktuk venni, hogy a szülő mikor  kezd, és alkalmazkodunk hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr2615803768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása