2020. június 09. 08:55 - Lóczi Dóra

Mi újság a TTC háza táján?

A járványhelyzet kihat a sportolók életére is. Utánajártunk, hogyan folynak az edzések és hogyan készülnek a nyárra focistáink. László Dávidot, a Tótkomlósi Torna Club elnökét kérdeztük erről.

blog_p004.jpg

A labdarúgás helyzete is bizonytalan volt a koronavírus miatt, nem lehetett tudni, hogyan folytatódik a bajnokság. Milyen döntés született végül?

A Magyar Labdarúgó Szövetség március első hétvégéjén beszüntette az egész országban a labdarúgást a profiktól egészen utánpótlás bajnokságokig. Végül megszületett a végleges döntés, miszerint csak az MB1-es, a Női MB1-es és a Magyar Kupa küzdelmek folytatódnak tovább. Az összes amatőr illetve utánpótlás bajnokság véget ért a 2019-2020-az szezonra. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődik a 2020-2021-es bajnokság. Volt egy közvélemény kutatás a szövetség részéről, melyben a klubok, egyesületek véleményét kérdezték ennek kapcsán. Végleges döntés egyelőre nem született.

A kényszerpihenő alatt volt idő átgondolni az elmúlt időszakot, hogyan értékelnéd ezt?

Az elmúlt 3 év során minden évben léptünk egy-egy osztályt. 4 évvel ezelőtt még megye I. osztályú volt a tótkomlósi labdarúgó csapat, de mivel már itt is óriási pénzek forognak, és elvesztette az amatőr futball az igazi amatőr jellegét, ezért úgy döntöttünk, hogy inkább elindulunk a megyei harmadosztályban. Kizárólag komlósiakra alapozva indítottuk el a csapatot, ami jól is sikerült, mert az első évben a megye III-at sikerült is abszolválnunk, és léptünk egy osztályt a megyei másodosztályba. Nagyon jó közösség alakult ki az egyesületen belül. Csak helyiek vannak a csapatban, és ez számomra nagyon fontos dolog. Sok megyei csapat „irigykedik” ránk, mert náluk  vidékről járnak a játékosok, nekünk pedig van 18-22 helyi, fiatal játékosunk, akikre lehet alapozni. Idén megye II A-
ban indultunk, ami az első osztály alatt van, és 13. helyen zártuk a bajnokságot. A szezont új edzővel kezdtük, aztán szezon közben történt még egy edzőváltás. Úgy gondolom, hogy a következő szezonban is ebben a megyei másodosztályú A csoportban szeretnénk elindulni, és sokkal jobb eredményt akarunk elérni, mint az idei volt. Most van időnk, hiszen ebben a rendkívüli helyzetben is heti kétszer van edzésünk. Próbáljuk az új edzőnknek, Dávid Zsoltnak a futballhoz való gondolkodásmódját átvenni, és kidolgozni egy olyan taktikát, hogy ott lehessünk az első ötben.

Van reményetek arra, hogy marad ez a komlósi játékos gárda? Tudjátok azt biztosítani, hogy a csapat méltóképpen pályára tudjon állni?

Igen, úgy tűnik. Fiatalok is vannak, akik feljebb tudnak lépni a felnőtt csapatba, de közben persze vannak idősebb játékosaink is. Azért most már lehet, hogy nyitni fogunk a környező falvak, települések felé, és lehet, hogy lesznek olyan játékosok, akik itt folytatják a pályafutásukat. De ez még a jövő zenéje.

Mi a helyzet az utánpótlással? Hogy látod, mennyire bűvöli el a kisfiúkat a foci?

Nekünk van U7-es, U9-es, U11-es, U13-as, U16-os és U19-es csapatunk is, az összes korosztály képviselteti magát nálunk. Ha visszatekintek a gyerekkoromra, én azt tapasztalom, hogy régen mi sokkal jobban szerettük a
futballt. Az utánpótlás kérdése nehéz. Nem csak itt, hanem megyei szinten és nagyobb városokban is nagyon nehéz kérdés, hogy ki, hogy tudja feltölteni az utánpótlás csapatait. Szerencsére az U7 és U9-es  korosztályunkban, a Krcsméri Milán által dirigált csapatokban sok gyerek van. Ők nagyon lelkesek, nagyon
szeretik a focit. A 11-13 éves korosztály az egy kicsit úgymond „lyukas”, viszont az U16-os csapatban nagy a létszám, 15-16 játékos van. Ők leginkább a Jankó János Általános Iskola és Gimnázium elsős gimnazistái. Nagyon ügyes csapatot alkotnak. Úgy gondolom, hogy az U19-es csapatunk az jövőre lesz igazán jó.
Mindig próbáljuk megtalálni azokat a lelkes ifjakat, akik a labdarúgás mellett szeretnék letenni a voksukat.

A foci népszerűsítésében nagy szerepe volt mindig a táboroknak. Terveztek-e az idei nyárra is focitábort?

Tervezünk, igen. Meg fogjuk hirdetni mindenképpen. Tavaly sajnos elmaradt, mert kevesen jelentkeztek. Bízunk benne, hogy idén ez másképpen lesz. Vannak ötleteink, hogy mivel tudnák egy kicsit hangulatosabbá tenni, illetve hívnánk olyan vendégeket is, akik Komlósról indulva MB-s osztályokig el tudtak jutni, hátha ez a gyerekeket jobban vonzza. De ezen kívül is készülünk még meglepetésekkel. Reméljük, sokan jelentkeznek majd a táborba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr4215756290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása