2020. május 19. 12:41 - Lóczi Dóra

A START munkaprogram városunkban



blog_04_01.jpgAz idei évben is folytatódik városunkban a START munkaprogram, a jelenlegi helyzetről Mácsai Petra ügyintézőt kérdeztük.


Mivel tevékenykednek jelenleg a START munkaprogram különböző programjai?

Tótkomlóson 2020 márciusában elindult az idei közfoglalkoztatási program. A mezőgazdasági programban megtörtént a betervezett vetés és palántázás. A szociális jellegű programban mezőgazdasági földútkarbantartás, illegális szemétlerakó helyek fölszámolása, csatornázás, belvíz elvezetés és közútkarbantartás folyik jelenleg. A helyi sajátosságokra épülő programban az Ifjúsági Park füvesítése, parkosítása már megtörtént, májustól pedig a Ligetben található téglaépület, valamint a színpad, és színpad előtti tér felújítása folyik, ami az 1960-as években készült el, ennek újrabetonozása szükségessé vált, és jelenleg ezzel tevékenykednek a program dolgozói.

Pontosan milyen munkákat foglal ez magában, hogyan fog megújulni a színpad és környéke?

Jelenleg a színpad és az előtte lévő tér teljes újrabetonozása történik. A mögötte lévő téglaépületben pedig aljzatbetonozás, festés, tetőszerkezet javítás lesz, illetve minden olyan kapcsolódó feladatot elvégeznek majd, ami
szükséges ahhoz, hogy funkcióját visszanyerje.

Tehát a belső munkálatokat is elvégzik. Megújulnak a mosdók, öltözők is?

Igen, a mosdók felújítása teljes egészében meg fog történni, és az épület többi helyisége reményeink szerint újra öltöző és szolgálati pihenőhelyiség lesz.

Hányan dolgoznak ennek a programnak a keretén belül?

A helyi sajátosságokra épülő programban jelenleg 13 fő dolgozik.

A dolgozók munkabérét a program finanszírozza, de az építőanyagot milyen forrásból sikerül biztosítani?

Az építőanyag és a program munkálataihoz felhasznált eszközök szintén támogatásból finanszírozottak. 

Körülbelül mikorra végeznek a felújítási munkálatokkal?

Reményeink szerint augusztus végére befejeződnek a munkálatok.

A továbbiakban az év során mivel fog még foglalkozni a helyi sajátosságokra épülő munkaprogram?

A következő nagyobb feladat, ami még a dolgozókra vár a Tótkomlósi Művelődési Központ és Városi Könyvtár könyvtár részének felújítása lesz. Ezt követően pedig kerékpártárolók fognak készülni, amiket Tótkomlós területén
fognak kihelyezni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr8815707264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása