2020. április 22. 20:06 - Lóczi Dóra

Koronanapló – 5.

blog_011.jpg
Összefogással a rászorulókért – Mucsi Balázst kérdeztük

Az internetszolgáltatás különös jelentőségű ebben a helyzetben, mennyire győzitek a megnövekedett igényeket kiszolgálni?

Tótkomlóson a Vertigo-Net már 15 éve szolgáltat internetet, és a város gyakorlatilag teljes területén elérhető. Az a gerinchálózat, amellyel rendelkezünk, alkalmas arra, hogy ennél sokkal nagyobb terhelést is elbírjon, a hálózatunk is alkalmas erre, nem túl régen sávszélességet bővítettünk, így a Tótkomlóson elérhető legnagyobb sebességet adjuk. Azt gondolom, hogy az oktatáshoz szükséges mennyiséget és minőséget fogjuk tudni hozni. Azt látjuk, hogy eddig délután 4 órától volt jobban igénybe véve a hálózat, most ez már a délelőtti órákban is megfigyelhető, hiszen az iskolák és a diákok közötti kommunikációban mindenképpen első helyre lépett az internetszolgáltatás igénye.

Említetted az online oktatást, ezt segítette egy felajánlás, amihez többen is csatlakoztak, kinek tudtatok segíteni ezáltal?

Igen, ez a dolog úgy indult, hogy elmentünk az iskolába, és megkérdeztük igazgató asszonyt, hogy körülbelül hány diáknak lenne szüksége számítógépre az oktatáshoz. Kaptunk egy listát a diákok számáról és mi minden diáknak juttattunk számítógépet, aki a listán szerepelt. Majd úgy gondoltam, bár még soha nem csináltam ilyet, de most jónak láttam egy ilyen kezdeményezés mögé állni, egy felhívást tettem közzé, és ennek hatására megtöbbszöröződött ez az igény. Úgyhogy immáron körülbelül 60 diáknak juttattunk el számítógépeket. Nagyon megható volt, többen küzdöttek a könnyeikkel, hiszen akár 3-4-5 gyermek is volt a családban, aki számítógép, illetve internet hiányában nem tudott kapcsolatot tartani az iskolával. Az egyik békéscsabai társvállalkozásunk úgy döntött, hogy ők is erre az útra lépnek, aminek köszönhetően Békéscsabán is körülbelül 100 diák jutott számítógéphez.

Egyelőre úgy tűnik, hogy elég hosszútávra kell így berendezkednünk, ki az, aki esetleg még igényelhet számítógépet?

Bárki, aki úgy látja, hogy a gyermeke nem éri el ezeket a lehetőségeket, és mi ebben tudunk segíteni, akkor nyugodtan jelezze felénk. Most jelen pillanatban is van még néhány gépünk, és hadd említsem itt meg, hogy ez nem csak a mi felajánlásunk, hanem helyi vállalkozók, helyi jóakarók is behozták a használaton kívüli, de működőképes gépeiket. Mi ezeket kipofoztuk, ha szükséges volt, és adtuk tovább. Ez egy igazi tótkomlósi összefogás, amire külön nem kértünk meg senkit, mindenki önként jelentkezett és ez nagyon jó érzés nekünk.

Ha valakinek szolgáltatási jellegű problémája van, most jelen helyzetben mennyi idő alatt juthat internethez?

8-15 óráig nyitva vagyunk ebédszünet nélkül, ahogy a törvény engedi. A kollégáink teljes kapacitással dolgoznak, bár a számítógépek kitelepítésével most megnövekedett a feladatunk, emiatt egy pici türelmet kérünk, de én azt gondolom, hogy 1-2 napon belül bárhová odajutunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr8615632770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása