2020. április 21. 14:51 - Lóczi Dóra

Koronanapló – 3.


A gyógyszerellátás városunkban – A Szent Korona gyógyszertárban jártunk

blog_006.jpg
A gyógyszerellátásról illetve az e-receptek használatáról kérdeztük Garay Zoltán gyógyszerészt.


Mennyire folyamatos a gyógyszer ellátás, van-e utánpótlás?

Az utóbbi időben voltak gondok a gyógyszerellátással, de úgy gondolom, hogy ez rendeződni látszik. Szeretném is megerősíteni, hogy folyamatosan kapunk gyógyszereket. Ami talán probléma lehet, hogy az eddig megszokott helyett nem másnapra kapunk adott készítményeket, amiket rendelni kell, hanem esetleg 2-3 nap alatt érkeznek. Természetesen hiánycikkek eddig is voltak, tehát van olyan készítmény, ami pillanatnyilag nem beszerezhető, de azokat megpróbáljuk helyettesíteni, ha lehet. De alapvetően a gyógyszerellátás folyamatos.

Legnagyobb igény most nyilván a védőfelszerelésekre van, van-e elegendő szájmaszk, gumikesztyű és kézfertőtlenítő?

Sajnos azt kell, mondjam, hogy a gumikesztyű jelenleg hiánycikk, egyelőre nem tudjuk beszerezni. Szájmaszkot kaptunk már, és úgy gondolom, hogy az a következő időkben elérhető lesz. A fertőtlenítőszer hasonlóan hiánycikk volt egy ideig, de most azt is kaptunk már, és bízom benne, hogy lesz is folyamatosan.

Az e-receptek kiváltása is módosult ebben a különleges helyzetben, talán könnyebb lesz.
Mi szükséges ahhoz, hogy a betegek ki tudják váltani ezeket a recepteket?

Fontos tudni, hogy most már bárki kiválthatja a hozzátartozójának az e-recepteket. Az a lényeg, hogy aki jön kiváltani a gyógyszereket, az tudja a betegnek a TAJ számát, aki részére szeretné a gyógyszert, illetve a kiváltónál legyen saját személyi igazolvány, mert azt nekünk rögzítenünk kell a rendszerben.

Az idősávos vásárlási mód a patikákra is vonatkozik. Mennyire tartják be ezt a betegek, illetve mennyire tolerálják?

Igen, 9-12-ig csak 65 év felettiek tartózkodhatnak a patikában, ezt természetesen be kell, hogy tartsuk, mert ez mindannyiunk érdeke, hogy védjük az időseket. Nem is szolgálhatunk ki ebben az időszakban 65 év alatti személyeket. Szeretném is kérni ebben a kedves betegek, vásárlók együttműködését. Azt szeretném még elmondani, hogy a gyógyszertárban egyszerre összesen annyi beteg tartózkodhat, amennyi kasszánál éppen kiszolgálni tudunk. Igyekszünk mindhárom kiszolgáló helyen folyamatosan jelen lenni, de ehhez is szeretném kérni a türelmüket, hiszen ez is egy olyan szabály, amivel egymást védjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr1715628616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása