2020. június 29. 12:10 - Lóczi Dóra

A zene az kell!

blog_07_01.jpg

 

A bezártság hosszú hetei alatt sokan nagyon hiányolták a kulturális rendezvényeket, melyek a közösség életében a kikapcsolódáson túl a találkozásra is jó lehetőséget adnak. A nyár beköszöntével különösen vágynak az emberek a könnyed programokra. A Tótkomlós Fúvószenei Kultúrájáért Alapítvány élt a kínálkozó lehetőséggel és csatlakozott egy országos kezdeményezéshez, lehetőséget adva ezzel az első nyári rendezvény megtartására. Erről kérdeztük Krcsméri János karnagyot.

 Végre megkezdődtek a zenekari próbák, és nagy örömünkre hamarosan hallhatjuk is őket, hiszen egy kezdeményezéshez kapcsolódott a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar.

Ez így igaz, és mi is nagyon örülünk, hogy múlt héten megkezdődhettek a próbák, annak apropóján, hogy a Pécsi Vasutas Koncert Fúvószenekar kezdeményezéséhez kapcsolódhatunk. A karantén időszak lezárásaként a Magyar Fúvószene és Mazsorett Szövetség zenekarai július 5-én vasárnap országszerte hangversenyeket adnak, amiről felvétel készül majd. Nagy örömmel csatlakoztunk ehhez a felhíváshoz, hiszen több mint 3 hónapig nem tudtunk próbálni, így a zenekari tagok is lelkesen támogatták az ötletet. Szeretettel várjuk a tótkomlósi zeneszerető közönséget július 5-én 18.00 órakor a Szent István téren tartandó hangversenyünkre!

Gondolom, a zenélés is olyan, amit hosszú ideig nem felejt el az ember még, ha nem is gyakorolja. Bizonyára a hangulat is más lesz egy kicsit, a hosszú bezártság után!

Elfelejteni valóban nem lehet, hiszen a legtöbben sok éves rutinnal, tapasztalattal rendelkeznek a zenekari tagok közül. Ismerik a darabokat, a kottákat, de a gyakorlás is nagyon fontos természetesen. Igyekszem úgy összeállatni a repertoárt, hogy legyenek olyan műsorszámok, amiket már régebben is játszottunk, és műsoron voltak. Szerintem egy nagyon hangulatos estének nézünk elébe. 

Ez egy remek zenei élménynek ígérkezik, különösen, hogy ez az első kulturális rendezvény a karantén óta.

Zsura Zoltán polgármester úr is örömmel fogadta, amikor megemlítettem neki ezt a lehetőséget, és a Tótkomlósi Művelődési Központ és Városi Könyvtár intézményvezetője, Szathmári- Nagy Nikoletta is támogatásáról és segítségéről biztosított ebben a kezdeményezésben, hiszen valóban a karantén után ez az első kulturális rendezvény. Várunk szeretettel Mindenkit!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr4715973278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása