2020. május 26. 09:07 - Lóczi Dóra

Spárgaszezon – Interjú Pipis Pál termelővel

Az elmúlt héten Pipis Pállal és Prohászka Béla olimpiai aranyérmes mesterszakáccsal láthattunk riportot a Békés Megyei Híradóban. A KomlósTv munkatársai ennek kapcsán beszélgettek vele.

blog_04_03.jpg
Minek kapcsán keresett meg, és forgatott nálatok a televízió?


Az egyik barátom, Mucsi Balázs hívott, hogy az Agrár Kamarának volna egy programja, amiben szeretnék bemutatni a zöldségeket, gyümölcsöket, és keresnek egy spárgatermelőt. Ő pedig engem ajánlott, innen is köszönöm neki! Prohászka Béla mesterszakács a kamarán keresztül felvette velem a kapcsolatot, összehoztunk egy riportot, és főzött egy finom spárgás ételt, ezzel is népszerűsítve a spárgát.

Magyarországon is egyre népszerűbb ez a zöldség. Mennyire igényes, mit kell tudni róla?

Nem igazán igényes növény, jól tűri a szárazságot, annak ellenére, hogy a spárgának egyébként igen magas a víztartalma. Nagyon sok benne a vitamin, és a fogyókúrázók számára jó hír, hogy a kalóriatartalma igen alacsony.

Milyen tanácsokat adhatunk a háziasszonyoknak, ha spárgát vásárolnak, milyet válasszanak? 

A piacon található spárgák általában jók, arra kell figyelni, hogy minél frissebb legyen. A bevásárlóközpontokban pont az a probléma, hogy nagyon sok idő eltelik a szedéstől addig, amíg a polcokra kerül, ezért veszít a  víztartalmából, ezért javaslom, hogy inkább piacokon vagy termelőtől vásároljanak, az biztos, hogy mindig friss.

Számomra az volt a leginkább meglepő, hogy nagyon finom nyersen is. De milyen ételeket készíthetünk belőle?

Nagyon sokfélét, az előételtől kezdve a levesen keresztül a főételig nagyon széles a paletta. A legnépszerűbb talán a spárgakrémleves, de előételként nagyon finom baconbe tekerve, megsütve is. Főételként is nagyon sokféle ételben megállja a helyét, az interneten rengeteg receptet találhatunk.

Milyen az igény a spárga iránt, mennyire kedvelik a magyar konyhákban?

Hála Istennek egyre népszerűbb, évről évre látjuk, hogy egyre nagyobb az érdeklődés iránta. Lehet ezen ugyan még javítani, de bízunk benne, hogy egyre többen megismerik és megszeretik ezt az egészséges, és  széleskörűen felhasználható zöldséget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komlosmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr8815717488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása